Esports 16/02/2011

El dia que Cesc voldrà pilota, i la tindrà el Barça

El Barça torna a visitar Londres amb ganes de repetir l'exhibició de la temporada passada, però conscient que tocarà patir contra un Arsenal que aspira que, aquest any sí, sigui el seu any a la Champions.

Natalia Arroyo
2 min
El dia que Cesc voldrà pilota, i la tindrà el Barça

Barcelona.Gairebé un any després d'haver derrotat l'Arsenal a quarts de final, el Barça torna a jugar un partit d'anada de la Champions a l'Emirates. Aquest cop és la ronda de vuitens i l'equip de Guardiola hi arriba amb més força que mai. Amb ganes de Lliga de Campions.

És l'hora de competir a Europa i mesurar les forces contra un Arsenal que s'emmiralla en el futbol de toc del Barça, però que en els darrers enfrontaments s'ha encallat una vegada i una altra amb el conjunt català. Des de la final de París, fins a l'eliminatòria de l'any passat.

Dubtes en defensa

Guardiola continua tenint la baixa de Carles Puyol que, tot i que ja s'està entrenant amb certa normalitat, encara no està a punt per jugar. El seu lloc a l'eix de la defensa l'ocuparà molt probablement Abidal, de manera que Maxwell serà el futbolista que jugui al lateral esquerre.

Inicialment s'havia contemplat una fòrmula menys previsible, amb Busquets de central amb Piqué i Mascherano de pivot defensiu, però espanta Theo Walcott. L'anglès va revolucionar el partit l'any passat. El va empatar, aixecant un 0-2 en els darrers compassos. Tenir Abidal dóna més seguretat defensant a camp obert i si toca "córrer", com avisa Guardiola que passarà, el francès té més velocitat que el de Badia.

Perquè hi ha una cosa clara, i és que l'Arsenal voldrà disputar la pilota al Barça, voldrà atacar, conscient que fer un pas enrere implicaria patir com en la primera part de l'any passat. I totes les opcions dels gunners passen per treure un bon resultat a casa. I per a fer-ho, confien en la millor versió d'un Cesc amb ganes de gaudir una nit de bon futbol, sent ell el protagonista i no el Barça, i un Van Persie en estat de gràcia.

Wenger té baixes en defensa perquè el central belga Vermaelen està lesionat i el lateral francès Sagna, sancionat. Sota pals no estarà l'heroi de l'any passat, Almunia, sinó que el tècnic confiarà en Szczesny.

L'onze de gala està impacient pe sentir l'himne de Champions i que rodi la pilota. A l'Emirates es viurà un dels millors partits que es poden veure actualment.

stats