MERCAT DE FITXATGES
Esports 11/08/2011

Cesc pot ser blaugrana avui mateix

Cesc Fàbregas és a un pas de ser blaugrana. El jugador maresmenc ha defensat amb fets la seva voluntat de tornar al Barça i l'operació es pot tancar avui per uns 40 milions d'euros.

Toni Padilla
3 min
Un any després Cesc pot ser jugador del Barça un any després d'aquesta imatge, que correspon a la celebració del Mundial.

Barcelona.L'optimisme es va apoderar ahir de les oficines de Can Barça. Durant una jornada molt intensa, el Barça i l'Arsenal no van deixar d'avançar en les negociacions per traspassar en breu Cesc Fàbregas. Després de setmanes plenes d'entrebancs en què els anglesos aguantaven la seva posició amb fermesa, de mica en mica la feina feta pel Barça i sobretot la determinació del jugador han aconseguit canviar el panorama. La directiva de l'Arsenal es reuneix avui per estudiar una oferta que el Barça considera definitiva. En total, l'operació puja a uns 40 milions d'euros: 34 de fixos i 6 de variables, que cobraria el club anglès si el Barça guanya títols.

L'Arsenal acceptava en tot moment la possibilitat de vendre algun dels seus millors jugadors de toc, com Cesc o Nasri. La prioritat era vendre el marsellès, ja que el club que el perseguia era un Manchester City disposat a pagar una milionada, i Nasri no és tan estimat com un Cesc que va debutar amb els gunners amb 16 anys i ja és el capità.

Per vendre Cesc, calia pagar 45 milions d'euros, tal com els va dir la directiva anglesa a Josep Maria Bartomeu i Raul Sanllehí l'última setmana. Però entre el Barça i l'actitud del mateix jugador finalment han canviat d'idea.

¿Què ha passat perquè en una setmana l'Arsenal passi de demanar 45 milions a acceptar vendre Cesc per menys? Dues coses. En primer lloc, que el Barça ha millorat la seva oferta, que ara fa set dies era de 29 milions fixos més diferents variables que arribaven als 36. Ara l'oferta blaugrana arriba als 40, i ha estat clau que el mateix jugador renunciés a més diners que estaven destinats a acabar a la seva butxaca. En total, Cesc ha renunciat a uns 5 milions d'euros per facilitar les coses. 5 milions d'euros que han permès al Barça elevar la seva oferta inicial i apropar-se al que demana l'Arsenal.

L'actitud de Cesc ha estat el segon factor clau. El jugador en cap moment ha canviat d'opinió. Quan va marxar de vacances va deixar clar que volia marxar al Barça. Quan va tornar, va dir el mateix, i quan es reunir cara a cara amb Arsène Wenger, es va mantenir inflexible. De fet, en tres moments diferents el jugador d'Arenys ha renunciat a beneficis econòmics per facilitar aquesta operació.

Els últims anys, Cesc ja havia vist com li negaven la possibilitat de tornar al Barça i acabava jugant amb la màxima professionalitat vestit de blanc i vermell. Però aquest any ha dit prou.

Cesc ha renunciat a cinc milions d'euros i ha parlat clar i català amb Wenger i el director general del club, Ivan Gazidis. El seu compromís, de fet, ha anat més enllà, ja que aquesta temporada ha deixat clar al seu club que només volia escoltar les ofertes del Barça, i no pas les del Manchester City, que li oferia en el seu moment el doble de sou. Després de veure com l'Arsenal, com cada any, anava deixant passar el temps sense obrir-li la porta, Cesc ha demostrat amb fets que volia marxar i la seva actitud ha estat clau per aconseguir que l'operació sigui gairebé un fet.

Reunió del consell directiu

La directiva de Sandro Rosell confia a poder rebre la bona nova avui, quan es reunirà el consell directiu de l'Arsenal. Fonts pròximes al club anglès, però, destaquen que aquesta última oferta blaugrana serà finalment acceptada, i avui mateix es podria fer públic el traspàs, que deixaria prou satisfetes totes les parts, ja que l'Arsenal en trauria 40 milions, però el Barça no els pagaria tots aquest estiu.

Sandro Rosell havia afirmat en el seu moment que el preu del maresmenc era inferior a aquesta xifra, i, de fet, si finalment es paga serà perquè Cesc ho ha facilitat, no perquè el Barça alteri el seu pressupost inicial.

Si Cesc és presentat, Rosell haurà aconseguit portar els dos reforços que li va demanar Pep Guardiola: Alexis i Cesc, que arribarà per reforçar el millor mig del camp del món.

stats