MERCAT DE FITXATGES
Esports 04/08/2011

Cesc, atrapat entre els dos clubs de la seva vida

Toni Padilla
3 min
El tècnic Arséne Wenger, amb posat seriós.

Cesc Fàbregas va entrenar-se ahir amb la resta de companys de l'Arsenal per primer cop aquesta temporada i avui es farà la fotografia oficial de l'equip gunner amb el braçalet de capità. Després d'unes setmanes en què el català s'ha mantingut apartat de la resta de jugadors del club anglès, finalment s'ha vist obligat a retornar a la dinàmica diària de l'Arsenal perquè el seu traspàs al Barça no es tanca.

L'Arsenal juga dissabte un amistós a Lisboa contra el Benfica i té previst volar demà cap a terres portugueses. Cesc segurament encara no farà el viatge, perquè a diferència dels seus companys no ha jugat ni un sol partit des de finals de l'última temporada. Ha treballat en solitari, però li falta ritme i Wenger podria deixar-lo a Londres perquè segueixi exercitant-se a les instal·lacions del club, a Colney.

Abans, Cesc estarà al costat del seu tècnic i dels seus companys en la sessió fotogràfica que l'Arsenal té previst fer avui. En espera de saber si als despatxos es decideix el seu futur, Cesc segueix cobrant del club anglès i no pot defugir constantment els actes públics de l'entitat. Els problemes físics l'han deixat sense volar a la gira asiàtica, a l'estada d'Alemanya o sense jugar l'Emirates Cup, però la fotografia no la pot evitar perquè seria un acte obert de desafiament al club en què pot seguir jugant aquesta temporada si les negociacions no acaben bé.

Per Cesc la situació és molt clara. Ell ja ha fet tot el que és a les seves mans per facilitar el traspàs al Barça. A diferència d'altres jugadors, però, el català té molt clar que mai marxarà de l'Arsenal exposant-se a l'atac de la que durant anys ha estat la seva afició. Vol marxar, però no vol deixar enemics. Sap que ara mateix el seu futur depèn de la capacitat del Barça per trobar diners sota les pedres i oferir els 40 milions d'euros que l'Arsenal demana. El club londinenc accepta vendre, però no rebaixa el preu.

Cesc ja ha renunciat a part del seu sou futur al Barça perquè la directiva de Sandro Rosell tingui més diners per negociar. Ha dit cara a cara a Arsène Wenger i als directius de l'Arsenal que vol ser blaugrana. Ha parlat amb Guardiola i amb els jugadors gunners , de qui es va acomiadar pensant que tot plegat seria més senzill. Però el fitxatge no es tanca i Cesc només té dues alternatives: rebel·lar-se obertament o seguir vivint el dia a dia fins que es tanqui l'operació. El maresmenc sap que el Barça ho donarà tot per poder-lo fitxar, però ja fa dies que sap que serà un procés llarg.

En espera de tot plegat, Cesc es farà avui la fotografia oficial i si Wenger el fa volar a Lisboa, hi anirà. L'últim cap de setmana ja es va deixar veure a la llotja durant un partit dels seus companys i ja es va entrenar amb els jugadors de l'equip reserva. L'única opció perquè finalment no es faci la foto és que l'Arsenal rebi una nova oferta blaugrana que s'acosti molt al que esperen els anglesos. Però si no hi ha el gir final que el Barça confia a poder fer un dia d'aquests, Cesc seguirà fent vida de gunner .

L'Arsenal està ben decidit a no cedir ni un pam i ara tot depèn de si l'equip català aconsegueix els 40 milions d'euros. Per fer aquest gir final, el Barça no perd la fe i treballa fort. La xifra de mica en mica s'acosta gràcies a algun ingrés inicialment no previst, com el fitxatge d'Oriol Romeu pel Chelsea o la rebaixa de sou del mateix Cesc. La possible operació de Milito seria una altra font i fins i tot ofertes no previstes per Hleb o Keirrison podrien ajudar a anar-se acostant a la xifra que faria canviar d'opinió un Arsenal que segueix immòbil en la seva posició. Si el Barça paga 40 milions, ingressaran un dineral. Si no, es quedaran el seu capità.

Cesc no vol que la seva imatge quedi tacada davant dels aficionats de l'Arsenal. En la línia del cas de Thierry Henry, vol marxar perquè els dos clubs hagin arribat a un acord i perquè ell s'hagui trobat atrapat entre dos clubs que adora. De fet, a diferència d'Henry, que deia que somiava a jugar al Camp Nou, el maresmenc sí que pot demostrar que aquests són els dos clubs que han marcat la seva vida. Per això Cesc torna a la dinàmica gunner , perquè ell ja no hi pot fer gaire cosa més. Anar més enllà seria entrar en un terreny minat en el qual ell tindria més a perdre, perquè és l'Arsenal el que l'ha de deixar marxar. El cas encara es pot allargar uns dies, doncs. Els dies que necessiti el Barça per trobar la fórmula que finalment agradi un Arsenal que també preferiria tancar el cas aviat, però que sap que qui hi té molt més a perdre és el jugador.

stats