05/01/2012

Cesc i Messi fan del Camp Nou un feu inexpugnable

2 min
UN RIVAL DIGNE  Puyol va tenir feina per la pressió dels jugadors rivals.  ELS SALTS DE MESSI  L'argentí va fer el seu primer gol del 2012 amb un cop de cap impecable. El va celebrar amb un altre salt, just davant de Piqué.

La possibilitat de tenir un Barça-Madrid aquest gener s'acosta. El Barça va deixar l'eliminatòria dels vuitens de final de la Copa del Rei davant de l'Osasuna coll avall després de desfer-se dels navarresos al Camp Nou (4-0) i el partit de tornada hauria de ser un tràmit. Si el Madrid no falla a Màlaga, doncs, la rivalitat entre els dos gegants del futbol estatal tindrà dos nous capítols als quarts de final.

Per obrir la temporada de futbol al Camp Nou aquest any 2012 el Barça va interpretar una operetta de ritme alegre, distesa. En part gràcies a l'atreviment d'un Osasuna que tot i sortir escaldat en el partit de Lliga per 8 a 0 ahir va encaparrar-se a jugar obert, pressionant a dalt, amb honestedat i coratge. Josep Guardiola, de fet, ha insistit molt els últims anys a destacar l'atreviment de José Luis Mendilibar, i ahir l'entrenador basc va tornar a sortir derrotat del Camp Nou però va deixar clar que és un tècnic que no coneix la por. En cinc visites ja ha rebut 24 gols i només n'ha fet un. Però ahir el seu Osasuna va permetre veure un partit entretingut.

Un bon partit per tancar un dia estrany. Era el primer partit sense fum a l'estadi i havia de ser l'últim amb la gespa actual, però el club va fer públic poques hores abans del matx que finalment la gespa no es canviaria perquè ha arrelat prou bé aquests últims dies. Més estrany va ser saber al matí que Messi patia una grip i seria baixa, i veure poc abans del duel que l'argentí era a la banqueta. De fet, va acabar entrant al terreny de joc per marcar els dos gols de la segona part. Abans, Cesc havia fet de Messi interpretant a la perfecció aquest paper tant guardiolistadel fals davanter centre. Si els gols del segon temps van ser de l'argentí, els del primer van ser de Cesc. I les assistències, d'un Xavi fantàstic que en va fer tres.

Amb la línia de tres darrere patint per treure la pilota, Cesc va ser el gran aliat d'un Xavi que va elevar el seu futbol fins al cel. El maresmenc es va posar la disfressa d'executor marcant el primer gol llegint bé un moviment col·lectiu de tot l'equip i fent el segon amb una assistència de cullera deliciosa per sobre de Riesgo. A les dues jugades, Xavi havia fet de cervell amb l'ajuda d'un Thiago metòdic i incansable.

L'Osasuna, incapaç de crear ocasions de gol clares, patia quan el Barça aconseguia fer rodar la pilota a la frontal. El Barça, amb Villa i Iniesta a la llotja mirant el partit, va ser molt superior a un dels rivals més descarats que ha visitat el Camp Nou aquesta temporada, però no va tenir l'efectivitat golejadora d'altres dies, evitant que la golejada encara fos més gran. Al final va ser un 4-0, just la meitat que el 8-0 de la Lliga.

Però gràcies als dos gols de Messi a la segona part -amb assistències de Cesc i Xavi-, l'eliminatòria queda enllestida i el Camp Nou segueix presentant unes estadístiques increïbles fins ara: dos empats (2-2 amb el Milan i 0-0 amb el Sevilla), 63 gols a favor i només 5 en contra. I tot, amb un Messi rialler com sempre. Sort que estava malalt.

stats