SUPERCOPA, EL PRIMER TÍTOL EN JOC
Esports 14/08/2011

Cesc vindrà al Barça com el tercer fitxatge més car de l'estiu

Natalia Arroyo
2 min
Cesc vindrà al Barça com el tercer fitxatge més car de l'estiu

BarcelonaL'acord seguia ahir pendent d'un últim e-mail de l'Arsenal que confirmés el traspàs de Cesc al Barça per 34 milions d'euros (més sis en variables), un fitxatge que està pràcticamet tancat però que, a instàncies de tots dos clubs, no s'anunciarà fins dilluns i que es convertirà en el tercer fitxatge més car d'aquest estiu, per darrere del del Kun Agüero al Manchester City (45 milions d'euros) i del de Javier Pastore al Paris Saint-Germain (43 milions).

Guardiola, de fet, no va voler opinar sobre el retorn de Fàbregas a Can Barça perquè "encara falta un paper" per formalitzar el traspàs i, vista la interpretació que divendres es feia des de Londres de l'eufòria que la filtració del fitxatge havia generat abans d'hora a Barcelona, no va voler córrer el risc de fer enfadar els dirigents gunners i espatllar unes negociacions que, de portes endins i serrells a banda, totes les parts ja donen per fetes.

El fitxatge català més car

Si atenem a la quantitat fixa que ofereix el Barça, el d'Arenys serà el sisè fitxatge més car de la història del Barça i, sumant-hi les variables, compartirà amb David Villa l'honor de ser el jugador espanyol per qui més diners ha pagat el club blaugrana. Els 34 milions d'euros que rebrà l'Arsenal superaran substancialment els prop de 25 que va cobrar el València quan la directiva de Gaspart va voler recuperar Gerard López la temporada 2000/01.

La llista de traspassos més cars del Barça la segueix encapçalant, i amb diferència, el suec Zlatan Ibrahimovic, per qui la directiva de Joan Laporta va desembutxacar prop de 70 milions d'euros, calculats entre els 45 de la seva compra més els 25 en què estava taxat Samuel Eto'o. El segueixen Villa i Overmars, per qui el club va pagar 40 milions, i Alves i Saviola, jugadors pels quals el Barça va deixar anar prop de 36 milions d'euros. En cas que el Barça hagués d'abonar les variables que també ha posat sobre la taula, Cesc passaria a ocupar el quart lloc, empatat amb Villa i Overmars.

Compradors inesperats

Encara falten més de quinze dies perquè es tanqui el mercat de fitxatges, però els principals moviments de plantilles ja s'han efectuat. El més sonat l'ha protagonitzat el Kun Agüero, que ha marxat de l'Atlètic de Madrid al Manchester City per 45 milions d'euros. A França, el París Saint-Germain va sorprendre tothom pagant 43 milions per aconseguir els serveis del migcampista del Palerm Javier Pastore. El club del Parc dels Prínceps és el que més s'ha gastat (86 milions) aquest estiu per reforçar l'equip i ho ha fet fitxant, sobretot, jugadors de la seva lliga. La Juventus (més de 74), el City (71), el Nàpols (59) i el Màlaga (58) són els altres grans compradors, entre els quals se situarà el Barça (més de 60) quan confirmi el cas Cesc.

El Reial Madrid (55), que habitualment ocupava els primer llocs, cedeix enguany les posicions d'honor tot i haver realitzat un dels traspassos més cars de l'estiu amb la compra de Fábio Coentrão al Benfica per 30 milions d'euros. El traspàs d'Alexis Sánchez, per qui de moment només es comptabilitza la part fixa (26 milions), podria superar-lo en funció de les variables que el Barça acabi pagant a l'Udinese pels èxits que el xilè tingui com a blaugrana.

stats