REIAL MALLORCA
Esports 14/06/2013

Cerdà exigeix canvis a Serra Ferrer per sostenir l'aliança

Els dos apoderats mantenen converses per arribar a un acord

Miquel Ramis
2 min

Palma.Els moviments en el consell d'administració del Reial Mallorca continuen i tenen l'epicentre en un home: Biel Cerdà. L'apoderat de l'entitat vermella té la clau del poder de la Societat Anònima Esportiva i al seu voltant orbiten els dos bàndols enfrontats a la planta noble. L'objectiu, intentar aconseguir el seu suport per aconseguir el domini de l'entitat. Tant el màxim accionista i director esportiu, Llorenç Serra Ferrer, com el conseller Utz Claassen saben que pels seus propòsits el 4,92% de les accions del pollencí són imprescindibles.

Davant aquest escenari, i després de declarar que s'haurien de produir canvis una vegada s'havia consumat el descens, Serra Ferrer intenta mantenir l'aliança amb Cerdà. Els dos apoderats mantenen converses encaminades a reforçar un pacte que en els darrers temps s'ha vist molt erosionat. Ahir horabaixa continuaren amb unes trobades encaminades a trobar una estabilitat que no s'ha aconseguit durant tota la temporada.

En el mateix sentit que Claassen

Cerdà exigeix canvis en el funcionament de la Societat Anònima Esportiva per continuar votant en el mateix sentit que Serra Ferrer. Considera que no es poden tornar a repetir els errors que han portat l'equip a la Segona Divisió després de setze campanyes.

D'aquesta manera, Cerdà i Serra Ferrer coincideixen amb la necessitat d'efectuar canvis, encara que el punt de fricció són les variacions que s'han de fer. Així, els consellers coincideixen amb la necessitat de transformar el funcionament de l'entitat, però divergeixen profundament en l'abast.

Pere Terrasa i, sobretot, Utz Claassen fa temps que intenten que aquesta petició es faci realitat. De tota manera, la intensitat de les reformes que exigeix l'alemany no té res a veure amb les que es podrien produir sota la batuta del pobler.

Cerdà, a dues bandes

El conseller pollencí exerceix de frontissa en el consell d'administració entre les dues parts enfrontades. Així, Cerdà també manté contactes amb Claassen. L'alemany cerca obtenir el control de l'entitat, per la qual cosa arribar a un acord amb l'apoderat vermell és la primera passa de l'estratègia. D'aquesta manera, el pollencí és el que marca els temps d'unes negociacions que porta a dues bandes.

Mentre es reuneix amb Serra Ferrer, els contactes amb Claassen també es mantenen. Cerdà s'ha convertit en una peça central per al futur de l'entitat vermella. De la seva decisió dependrà quin rumb emprèn una Societat Anònima Esportiva que, ara per ara, es troba sense un lideratge clar.

A més, s'ha de recordar que Cerdà ja sap el que és canviar de bàndol per assolir els objectius. El seu vot va permetre que s'acabàs amb la presidència de Jaume Cladera quan s'alineà al costat de Claassen i Terrasa. Uns precedents que deixen la porta de les sorpreses ben oberta.

stats