PRIMERA DIVISIÓ
Esports 02/06/2013

El Celta evita el descens i enfonsa el Mallorca, el Saragossa i el Dépor

L'Espanyol es queda a un gol de donar la salvació als mallorquins

T.p.
2 min

BarcelonaEl Mallorca s'acomiada de la Primera Divisió després de 16 anys consecutius sense baixar. Vint anys després de l'últim descens, l'equip mallorquí es va quedar a un sol pas del miracle, ja que començava la jornada com a cuer. Necessitava guanyar i que els seus rivals directes no sumessin cap punt. L'equip de Gregorio Manzano no va fallar i va golejar el Valladolid, però el Celta també va sumar els tres punts i el gran triomfador de la jornada va ser l'equip de Vigo. Al final del partit un grup d'aficionats del Mallorca es van aplegar fora de l'estadi amb càntics contra la directiva, cosa que va provocar incidents amb la policia. A Saragossa també es van viure incidents similars.

L'Espanyol sabia que era un dels jutges de la jornada i es va quedar a un sol gol de donar la permanència al Mallorca. Insa va fer en els primers minuts l'únic gol del partit -a favor del Celta, que va ser rebut per milers d'aficionats-, però de mica en mica l'Espanyol va anar aconseguint el control del partit i va tenir ocasions clares de gol que van convertir en el gran heroi de la jornada Rubén Blanco, el jove porter de 17 anys del Celta, que ha jugat els dos últims partits per la lesió dels altres porters. Fins al final del partit el Celta va patir per la pressió d'un Espanyol que va acabar amb 10 homes. El partit es va viure amb molts nervis, ja que l'etern rival del Celta, el Dépor, no va poder guanyar la Reial Societat i va patir el segon descens en les últimes tres temporades. El Deportivo, que va acomiadar Valerón al final del partit, era l'únic equip que depenia d'ell mateix per no baixar.

El Saragossa, enfonsat

El Saragossa, per la seva banda, va caure contra l'Atlètic de Madrid en un partit marcat per les protestes dels aficionats contra la gestió dels dirigents del club aragonès.

stats