SELECCIÓ CATALANA
Esports 03/01/2013

A Catalunya li torna a faltar el gol

Martí Molina
4 min
GARANTIA DE BON FUTBOL  1. Bojan va ser distingit com el millor jugador del partit.2. Martín Montoya cau a terra.3. Sergio Busquets controla la pilota.

CORNELLÀ DE LLOBREGATEls jugadors de la selecció catalana de futbol no van poder regalar una victòria a Johan Cruyff en l'últim partit del tècnic holandès a la banqueta nacional. Catalunya i Nigèria van empatar en un partit vistós, elèctric, amb ocasions de gol i festa a la graderia, i on tan sols va faltar que els locals materialitzessin la superioritat a la gespa -especialment a la primera meitat- amb gols. Sergio González va avançar Catalunya a la primera meitat i Dike Bright va empatar a l'inici del segon temps.

Dos únics gols, un a cada part, en un enfrontament que també va tenir dues cares diferents, com els dos equips que va situar Johan Cruyff sobre el terreny de joc. El tècnic, com ja havia avisat els dies previs, va cuidar els futbolistes per evitar lesions musculars, sobretot entre els futbolistes del Barça, que ahir mateix van tornar a la feina després de les vacances nadalenques. Només el blaugrana Marc Bartra va jugar els 90 minuts, encara que el defensa va donar un ensurt al tram final, quan va necessitar assistència mèdica per culpa d'una lleugera sobrecàrrega a la cuixa, tot i que va poder acabar el partit. L'espanyolista Raül Rodríguez, en canvi, es va quedar a la banqueta per un problema estomacal lleu.

Feia força fred a Cornellà-El Prat, on la selecció catalana disputava el seu primer partit, i les graderies es van anar omplint a mesura que passaven els minuts. Però la festa al camp va començar ben aviat gràcies a un gol matiner de Sergio González, el jugador que també s'acomiadava de l'equip després de 14 anys vestint la samarreta nacional. El jugador de Terrassa, que a l'estiu havia penjat les botes, va disputar el seu últim partit, i va tenir l'honor de xutar un penal molt clar comès per mans al minut dos. Sergio no es va posar nerviós i va xutar a l'esquerra del porter Agbim Chigozie. El futbolista rebia poc després l'última ovació del públic, quan als 10 minuts era substituït per Álvaro Vázquez.

El gol va donar pas a la millor versió de l'equip de Cruyff, que movia la pilota amb velocitat i marejava una defensa nigeriana que estava més pendent de tapar forats que de construir joc. Els visitants, limitats tècnicament però sobrats de força física, s'agrupaven per evitar que l'embranzida local sentenciés el partit abans d'hora. I ho van aconseguir, especialment en els últims metres, on Catalunya va trobar a faltar haver fet algun entrenament previ, ja que els jugadors es van reunir ahir mateix al migdia, amb el temps just per dinar i escoltar la xerrada tècnica de l' holandès volador , que va marxar satisfet de l'estadi blanc-i-blau.

Xavi i Verdú van dur el pes del partit en els primers minuts, obrint joc a les bandes, mentre que Bojan Krkic va buscar el gol amb desesperació, tot i que sense èxit. El menut davanter de Linyola va ser dels més actius durant el partit i, de fet, va ser designat el millor jugador. Però malgrat la insistència, les desmarcades i els detalls tècnics a l'àrea nigeriana, l'actual jugador del Milan no va poder marcar.

Catalunya dominava tot i que els visitants van prendre-li la mida a l'equador del primer temps. Cansats de tancar-se, i contra un equip que ja no estava tan fresc de cames, Nigèria va estirar les línies i va posar en problemes tant la defensa com Kiko Casilla. Les àguiles verdes van provar el xut i van forçar un parell de córners, encara que sense crear ocasions de gaire perill. En canvi, a la represa, no van perdonar en la primera arribada clara.

Cruyff va canviar tots els jugadors (excepte Bartra) i l'equip es va ressentir notablement del canvi. Nigèria mantenia el mateix onze i, mentre els catalans s'assentaven al terreny de joc, els visitants van sortir en tromba per buscar el gol de l'empat. Ni Catalunya va ser la mateixa màquina de fer futbol ni els visitants aquell rival atemorit.

El gol va arribar al minut 6 de la represa. Catalunya no va fer un bon servei de córner i Nigèria va tenir una ocasió d'or per guanyar l'esquena de la defensa i encarar porteria. A força de cames, la principal arma dels visitants, Dike Bright va arribar a la frontal i no va fallar davant el porter Jordi Codina, que no va poder fer res en la seva primera acció des que havia sortit al descans.

El gol va destapar el pot de les essències, i el partit va ser més obert que mai. El control al mig del camp es va substituir per anades i vingudes, i ocasions de gol per les dues bandes. Nigèria, que va introduir canvis al quart d'hora de la represa, es va sentir còmode amb aquest plantejament i va tenir tres arribades, totes a la contra, que ni Ikechukwu Uche (en dues ocasions) ni Emmanuel Emenike van poder materialitzar.

A l'altra porteria, Catalunya va buscar el gol de la victòria sense èxit. Jonathan Soriano, la referència en punta al segon temps, no va poder rematar a porteria una bona centrada de Cristian Tello. I a l'últim minut del partit va ser l'extrem blaugrana qui errava l'ocasió més clara, xutant desviat quan estava tot sol davant el porter.

stats