REIAL MADRID
Esports 28/01/2012

Catàleg d'impertinències de Mou

Segons Abc i la Cope la pressió de Mourinho sobre Teixeira Vitienes, a qui va esperar al final del clàssic de dimecres, ha funcionat i aquest àrbitre no xiularà més el Madrid. L'últim truc del tècnic de Setúbal.

Toni Padilla
2 min
Catàleg d'impertinències de Mou

BARCELONA.L'últim truc de Mourinho va ser esperar Teixiera Vitienes davant del seu cotxe al Camp Nou per increpar-lo. L'últim episodi d'una llarga llista d'incidents del tècnic, que, segons algunes fonts, hauria aconseguit amb la seva pressió que el Col·legi Nacional d'Àrbitres decidís que el càntabre no arbitri més el Madrid per evitar nous incidents. Un petit èxit deMou, però res comparat amb la pressió a què va sotmetre Anders Frisk pel seu arbitratge en un Chelsea-Barça. El va acusar tant, que els radicals del club anglès van amenaçar de mort el suec i va abandonar l'arbitratge espantat.

José Mourinho té un gran catàleg de trucs per assolir els seus objectius, que poc tenen a veure amb el joc net. Ja al Porto va agredir un jugador de l'Sporting, Rui Jorge, estripant-li la samarreta al túnel de vestidors. Era la temporada 2003-2004 i poc després el seu Porto eliminaria el United, fet que Mourinho celebraria corrent per la banda i provocant l'afició local. Un fet que al Camp Nou ja ha fet amb el Chelsea i amb l'Inter, quan va córrer per la gespa desafiant. Posats a provocar, durant un Milan-Madrid va aixecar tres dits davant l'afició local per recordar els tres títols que havia guanyat amb l'Inter. A les provocacions, molts cops hi suma els insults, com quan va dir "vés a la merda" a l'àrbitre d'un Madrid-Múrcia o "fill de puta" al d'un Chelsea-Tottenham. A les mans no hi acostuma a arribar, tot i l'episodi amb Rui Jorge i quan va fer fora amb empentes un periodista d'una zona mixta, a Itàlia.

El seu truc més curiós, però, va ser quan estava sancionat, va entrar al vestidor i en va sortir amagat al carro de la roba bruta, quan la sanció no el deixava oficialment donar instruccions. Un truc més d'un tècnic que ha tret papers amb llistes d'errors arbitrals, ha enganyat donant alineacions, ha tallat rodes de premsa per preguntes que no li agradaven i s'ha autoanomenat The Special One. Especial ho és. Però no sempre per motius positius.

stats