MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 04/05/2012

Casey Stoner compleix un any sense baixar del podi

Des de la cursa de l'1 de maig del 2011 a Estoril, Casey Stoner no ha baixat del podi. Aquest cap de setmana l'australià torna al traçat portuguès, l'únic del calendari on se li resisteix el triomf a MotoGP.

Nuria García
A Jerez, Stoner va pujar al capdamunt del podi i va celebrar el seu primer triomf de la temporada 2012.

BARCELONA.Casey Stoner ha completat un any sense baixar del podi. Des que en la cursa de Jerez del 2011, després d'un toc amb Valentino Rossi, l'australià va caure a terra, no només ha acabat totes les curses, sinó que sempre les ha acabat entre els tres primers. A Estoril, l'1 de maig del 2011, va pujar al tercer graó del podi i des de llavors i fins al Gran Premi de la setmana passada al circuit de Jerez l'australià acumula 17 curses en què ha acabat entre els millors: 10 primeres posicions, 1 segon lloc i 6 tercers llocs. L'any 2011 Stoner el va tancar de la millor manera possible: guanyant i proclamant-se campió del món. I tot i que el 2012 no va començar igual, l'australià ha aconseguit mantenir-se entre els millors tot i les molèsties al braç.

Amb el triomf a Jerez, Stoner va trencar la malastrugança que tenia amb el traçat andalús, on no havia guanyat mai en cap categoria del Mundial. De retruc, a més, es va convertir en el primer pilot que ha guanyat en tots els circuits del campionat en almenys una cilindrada. I perquè l'australià pugui dir que ha guanyat en tots els circuits en la categoria reina li falta un triomf, precisament el que el Mundial de MotoGP visita aquest cap de setmana: Estoril. En el traçat portuguès va aconseguir el seu primer triomf a l'antiga categoria de 250 cc, però en la categoria reina la victòria se li resisteix.

Els 17 podis consecutius de Casey Stoner -que poden seguir augmentant en funció dels resultats de l'australià- són la tercera ratxa més llarga de la història. Amb el primer lloc a Jerez, ha igualat la marca del seu compatriota Mick Doohan, i només té al davant els 23 de Valentino Rossi i els 22 de Giacomo Agostini.

La renovació, pendent

Les revistes Solo Moto -a Espanya- i MotoSprint -a Itàlia- anuncien aquesta setmana que Stoner podria estar pensant a deixar el Mundial a final de temporada. Els rumors sobre el futur de l'actual campió del món, de 26 anys, apareixen precisament quan l'equip HRC vol negociar el contracte de l'australià i allargar-lo. El vigent campió, però, va desmentir ahir mateix aquestes informacions: "Tothom és bo inventat històries en aquest campionat".