FUTBOL
Esports 26/06/2013

Carlo Ancelotti ja és oficialment entrenador del Madrid

L'arribada de Laurent Blanc al PSG desencalla el fitxatge de l'italià

Martí Molina
2 min
Carlo Ancelotti deixa el PSG  i fitxa pel Reial Madrid. L'italià té com a objectius unir el vestidor i conquistar la décima.

Barcelona.El Reial Madrid va confirmar el fitxatge de Carlo Ancelotti com a nou entrenador per a les pròximes tres temporades. L'acord entre el club blanc i el tècnic italià estava tancat i només quedava que el París Saint-Germain trobés un substitut per a Ancelotti. Finalment, l'acord entre els parisencs i Laurent Blanc perquè ocupi la banqueta del PSG va permetre desencallar definitivament el fitxatge. Ahir al migdia, el club que presideix Florentino Pérez emetia un comunicat en què feia oficial el que era un secret del domini públic. Aquest migdia, a la 1 del migdia, Ancelotti serà presentat oficialment a la llotja d'honor de l'estadi Santiago Bernabéu. Després farà la primera conferència de premsa com a tècnic blanc.

L'anunci es va produir l'endemà que el màxim mandatari blanc reconegués públicament que el Madrid i Ancelotti ja havien arribat a un acord i que només calia que l'entrenador es pogués desvincular del PSG -el club francès exigia tenir un substitut per al seu entrenador abans de deixar-lo marxar-. Ahir mateix es va desencallar la contractació de Laurent Blanc -exjugador del Barça i exseleccionador francès, entre d'altres- per ocupar la banqueta del PSG, i així Ancelotti ja tenia via lliure per volar cap a Madrid, previ pas per caixa.

El conjunt blanc no va fer oficial cap quantitat econòmica, tot i que alguns mitjans francesos, com L'Équipe, publicaven que el Madrid havia hagut de pagar 4,5 milions d'euros per obtenir els serveis d'Ancelotti. Seria la tercera vegada consecutiva que Florentino Pérez paga per un entrenador, després dels 4 milions que va pagar per Manuel Pellegrini -al Vila-real, l'estiu del 2008- i dels 18 per José Mourinho -a l'Inter, el 2009.

Ancelotti, descrit com una persona tranquil·la i pròxima als futbolistes, destaca per tenir un bon palmarès, ja que ha aconseguit l'orelluda en dues ocasions -el 2003 i el 2007, amb el Milan- i els campionats de lliga en els tres països on ha entrenat: Itàlia (Milan), Anglaterra (Chelsea) i França (PSG). Ara, al Madrid, tindrà el doble objectiu d'unir un vestidor fracturat pel pas de Mourinho i aconseguir la desena Champions per als blancs.

Nou entrenadors en deu anys

Carlo Ancelotti s'ha convertit en el novè entrenador del Reial Madrid en els 10 anys de Florentino Pérez com a president. L'any 2000, quan va guanyar les eleccions per primer cop, Pérez va mantenir en el càrrec Vicente del Bosque fins a l'estiu del 2003, quan no li va renovar el contracte. La temporada següent va apostar pel portuguès Carlos Queiroz i el 2004 va contractar José Antonio Camacho, que va dimitir a mitjans de setembre per desavinences amb la directiva. Primer el substituiria Mariano García Remón, fins al desembre, i després seria el torn de Vanderlei Luxemburgo. El brasiler també seria cessat, el desembre del 2005, i López Caro ocuparia el seu lloc a la banqueta.

Després d'un parèntesi de tres anys en què el president va ser Ramon Calderón -que va tenir Capello, Schuster i Juande Ramos de tècnics-, el 2009 Florentino Pérez torna a ser el màxim mandatari del Madrid i contracta Pellegrini, Mourinho i finalment Ancelotti.

stats