LLIGA DE CAMPIONS
Esports 17/05/2011

Cap a Wembley amb Busquets

José Manuel Pinto serà l'únic jugador del Barça que no podrà jugar la propera final de la Lliga de Campions per culpa d'una sanció, ja que la UEFA ha decidit no castigar Sergio Busquets.

Toni Padilla
3 min
CITA FINAL A LONDRES Sergio Busquets celebrant un gol amb els seus companys durant aquesta Lliga de Campions. Ara jugarà la final.

Barcelona.Andoni Zubizarreta deia al descans del partit de Lliga contra el Deportivo que confiava que l'única persona que pogués decidir si Busquets jugava o no a Wembley fos Josep Guardiola. Dit i fet. El vallesà Sergio Busquets podrà jugar la final contra el Manchester United, ja que la Comissió de Control i Disciplina de la UEFA va desestimar ahir el recurs interposat per l'inspector disciplinari Jean-Manuel Leuba. Un recurs interposat a instàncies del vídeo que al seu torn va presentar el Madrid com a prova contra els blaugrana.

El Barça, doncs, respira tranquil després d'uns dies en què la UEFA ha mantingut molt hermetisme al voltant d'un cas en què s'acusava el jugador del Barça de racisme. El club blaugrana va rebre ahir al matí el comunicat de la UEFA sobre aquest tema, i ràpidament diferents membres del departament de comunicació del club ho van confirmar a les xarxes socials. Poc després, ja es feia un comunicat públic. El Barça, doncs, ja pots centrar-se en la preparació de la final del proper dia 28 contra els red devils .

Segons el Comitè de Control i Disciplina, les imatges de vídeo no serveixen per demostrar si el jugador del Barça va proferir insults racistes al madridista Marcelo. Curiosament, la UEFA en el seu comunicat afirma que la demanada havia estat presentada pel Reial Madrid, malgrat que des del club blanc s'havia insistit una vegada i una altra que ells no ho havien fet i que es tractava d'un procés intern de la UEFA.

Segons el màxim organisme del futbol europeu no hi ha proves "sòlides i convincents" en el vídeo, en què es veu Busquets amb una mà davant de la cara dirigint-se a Marcelo, de manera que Josep Guardiola podrà disposar d'un jugador que havia comunicat al club internament que no havia insultat el brasiler del Madrid dient-li que era un mico, sinó que li havia dit que tenia " mucho morro " després d'una topada al partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions.

Les semifinals entre els dos equips, doncs, sembla que per fi acaben als despatxos, on el partit s'havia seguit jugant fins i tot després del partit de tornada a l'estadi. David Villa i Iker Casillas van coincidir ahir en un acte públic relacionat amb la selecció espanyola i el davanter asturià no va dubtar a afirmar que s'ha fet justícia amb el seu company d'equip. El porter internacional del Reial Madrid, Iker Casillas, per la seva part, va voler deixar el tema de banda en afirmar: "Si la UEFA ha decidit això sabrà el que ha vist, el que s'ha dit i el que ha passat. No hi ha res més a fer. Tothom ha vist el que va passar".

El Madrid pagarà el cost

El Comitè d'Apel·lació de la UEFA també va confirmar ahir al Barça que rebutjava el recurs del Madrid en què l'entitat blanca afirmava que els jugadors del Barça havien fingit i havien provocat els blancs amb una actitud antiesportiva durant el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. Inicialment, la UEFA ja havia rebutjat just abans del partit de tornada de semifinals la denúncia del Madrid -que afectava vuit futbolistes del Barça-, però els blancs havien presentat igualment un recurs. Ahir, però, l'entitat blanca va saber que el recurs era tombat i, de passada, que li tocava assumir el cost de tot el procés.

De mica en mica, doncs, es van tancant tots els processos que quedaven oberts com a conseqüència de les semifinals de la Lliga de Campions entre els dos clubs. Ara mateix només cal saber què decideix el Comitè d'Apel·lació sobre el recurs del Madrid contra la sanció de José Mourinho, que va ser castigat amb cinc partits de sanció per les seves declaracions posteriors a la derrota contra el Barça per 0-2. El Barça, en canvi, va renunciar a presentar un recurs a la sanció de tres partits per al porter suplent José Manuel Pinto, que no podrà ser a la final de Wembley.

stats