Esports 28/04/2011

Cap 'mort' al Bernabéu tot i sentir-se el català per megafonia

Albert Solé
2 min
Més de 3.500 aficionats del Barça van veure la victòria per 0-2 des del Bernabéu.

Barcelona.El Reial Madrid va dir al matí que no s'emetrien missatges en català per la megafonia del Santiago Bernabéu "per motius de seguretat", i la UEFA havia avalat aquesta tesi. La mesura va sorprendre el Barça que, en tots els estadis d'Europa que ha visitat durant els últims anys, sempre s'ha adreçat als seus aficionats en català, i precisament en l'únic que semblava que no podria fer-ho era en el del Reial Madrid. La directiva blaugrana es va queixar, va demanar un justificant de la policia que certifiqués aquests "motius de seguretat", i després d'una reunió amb Emilio Butragueño a última hora, el cap de relacions institucionals del Reial Madrid es va comprometre a permetre que el Barça es pogués adreçar als seus 3.500 aficionats en català una vegada abans del partit i una altra un cop finalitzat. Malgrat el compromís, el que no van poder evitar és que la majoria de l'afició blanca xiulés amb força el discurs en català, però res més, cap mort ni cap acte de violència previst pel Madrid.

El que sí que van prohibir al Bernabéu van ser les banderes estelades, que es van quedar totes a les portes de l'estadi madridista. Segons va explicar un membre de seguretat a Catalunya Ràdio: "Les banderes catalanes amb estrelles no passen".

'Es descuiden' de regar la gespa

Una altra de les polèmiques dels tres clàssics que s'han disputat fins ara és l'estat de la gespa. Com que el partit era al camp del Madrid, el Barça ja sabia que la gespa estaria alta, en contra del que interessa als jugadors blaugranes, però el tema del reg havia de ser diferent. Segons van pactar el Barça, el Madrid, l'àrbitre i la UEFA en la reunió del matí, la gespa estaria al gust de l'equip local, però els blancs es comprometien a regar-la una hora abans de l'inici del partit.

Però el Reial Madrid, quan van arribar les 19.45 h se'n va descuidar . A l'hora pactada, els aspersors del Santiago Bernabéu no es van engegar i no s'ha respectat l'acord al qual havien arribat totes les parts. Carles Naval, el delegat blaugrana, va presentar una reclamació a la UEFA de seguida, però ja se sap que, com a molt, el Madrid haurà de pagar una multa econòmica.

stats