Esports 24/08/2013

Canvis que no són càstigs per rebre el Múrcia

Oltra té previst variar l'onze per a l'estrena del Mallorca a Son Moix

Miquel Ramis
4 min
CONFIANÇA 
 José Luis Oltra no vol assenyalar cap del seus homes enviant-lo a la banqueta i explicà que els canvis no respondran a errades.

Palma.El desastre amb el qual el Mallorca va iniciar la Lliga a Sabadell no serà el motiu dels canvis que té previst fer José Luis Oltra amb vista a l'estrena del Mallorca davant la seva afició a Son Moix contra el Múrcia. L'entrenador vermell va anunciar que per rebre el conjunt dirigit per Julio Velázquez introduiria "alguna" variació respecte dels onze homes que naufragaren a la Nova Creu Alta. Oltra va fer ús d'una de les cites més cèlebres de l'entrenador gal·lès John Benjamin Toshack per explicar que les substitucions que pugui efectuar no seran càstigs pel "resultat" ni el "rendiment" en el primer partit de Lliga.

"Si hagués tingut l'oportunitat de canviar-ne 11 en el descans, ja els vaig dir als jugadors al vestidor que ho hauria fet. Dilluns, també; dimecres, n'hauria canviat set; dijous, cinc; divendres, tres, i diumenge juguen els mateixos onze... Tenc previst fer algun canvi, no pel resultat ni el rendiment a Sabadell. No vull que es converteixi en acció-reacció perquè resta confiança", va afirmar. Oltra va justificar aquesta manera de gestionar els seus efectius explicant que ell és qui coneix millor l'estat d'ànim i forma dels jugadors i el rival. Així, va avançar que durant el curs hi haurà ocasions en què farà cas omís de la màxima 'no toquis el que funciona' i efectuarà canvis després d'una victòria sempre pensant en "el benefici del Mallorca" i en el proper adversari que aparegui en el calendari, que sempre serà el més important.

En aquest sentit, no va descartar que les dues darreres incorporacions del club, Íñigo Martínez i Miguel García, puguin jugar d'inici davant el Múrcia. L'entrenador va destacar que els dos jugadors estan en bones condicions físiques, encara que en el cas del portuguès li podria mancar rodatge competitiu i tàctic. García, que no tenia equip, s'havia exercitat amb un conjunt de jugadors sense equip, per la qual cosa físicament no tindrà problema, però possiblement encara necessitaria més temps per acoblar-se als requeriments tàctics vermells. Tot dependrà de si entren en la convocatòria. Si ho fan, significarà que "poden participar". De totes maneres, no serà fins al mateix diumenge que el tècnic digui als seus homes quin serà l'equip que sortia a la gespa de Son Moix a partir de les 21.00 hores.

L'arribada de les dues darreres incorporacions, les quals han fet "molt content" el míster, no ha respost als nervis creats per la golejada rebuda a Sabadell. És més, Oltra va subratllar que la derrota no va ser fruit de tenir "una plantilla curta, ja que teníem onze molt bons futbolistes sobre el camp" i va voler deixar clar que els fitxatges no responien a la improvisació.

"El resultat de Sabadell no ha precipitat res. Ja n'havíem parlat abans i el director esportiu tenia la negociació avançada i si haguéssim guanyat per 0-4, hauríem arribat igual", va aclarir.

Manca de reacció

L'entrenador també va repassar els pecats que conduïren l'equip a caure humiliat. El que més "va molestar" Oltra va ser la manca de reacció que va tenir l'equip al menor contratemps. Un mal que l'equpi arrossega d'ençà de la temporada passada, quan era incapaç de sobreposar-se a qualsevol imprevist que pogués aparèixer durant el partit.

"Hem d'aprendre a superar-ho tot, tant si et marquen, per encert del rival o per error nostre, com si marques tu. Hem de tenir capacitat per donar la volta als partits, no te'n pots anar del partit", es va queixar el tècnic, que va incidir en el fet que durant la setmana ha reiterat el missatge que repeteix d'ençà que va desembarcar a l'illa: la Segona Divisió no és com la Primera i cal que els jugadors ho assumeixin. "Esper que la reacció sigui bona jugant a futbol", va afirmar.

El Múrcia, un rival "tardà"

Oltra va insistir en la dificultat de tots els rivals de la categoria, malgrat que, com el Múrcia, tingués planejat inicialment jugar a la Segona Divisió B. L'entrenador del Mallorca va recordar que la defensa vermella ha de "millorar ostensiblement el nivell defensiu", perquè s'enfronten a un equip que treu molt de suc de les jugades a pilota aturada, tal com demostren els dos gols que aconseguiren en la primera jornada.

"El Múrcia és un equip tardà, ja que no va saber fins ben avançada la pretemporada en quina categoria militaria i això també els ha fet endarrerir els fitxatges. Encara estan en construcció, però l'altre dia no mereixeren perdre", va dir. Així, Oltra va disseccionar els pimentoneros com un equip "molt de la categoria, seriós, ben plantat sobre el terreny de joc, ordenat, que treballa molt, que juga bastant directe i amb gent veloç per fora".

L'estrena davant l'afició és un dels arguments per aconseguir la victòria i la millor "disculpa" al mallorquinisme per la golejada de la primera jornada. El tècnic va repetir el que serà un mantra durant el curs: el proper matx és el més important.

"Contra el Múrcia és la presentació davant la nostra gent com a local, hem de fer-nos forts a casa, venim d'un 4 a 0... Al·licients n'hi ha molts, però com més ens carreguem de responsabilitat i ens allunyem de la nostra tasca, que és jugar, menys ens ajudarà", finalitzà.

stats