Esports 21/04/2011

Canaletes crida: "No passa res, la Lliga està guanyada"

M. Ortega / M. Català
2 min
Les cares de la gent són el reflex de la decepció barcelonista ahir a la nit a Canaletes.

BARCELONA.No v a ser la millor nit de la Rambla. Canaletes va començar el dia confiant en la primera explosió d'alegria de la temporada i el va acabar enmig de la resignació dels pocs barcelonistes que, a l'hora que Undiano Mallenco xiulava el final de la pròrroga, esperaven encara el miracle que hauria donat oxigen fins als penals. Pocs minuts després de la mitjanit uns tres-cents aficionats aprofitaven la connexió en directe de TV3 per corejar alguns càntics, però no tenia res a veure amb el que hauria significat obtenir el primer títol de la temporada. A l'hora de tancar aquesta edició seguien arribant aficionats blaugranes a la Rambla en una mena de barreja de dol i orgull. "No passa res, la Lliga està guanyada", corejaven els barcelonistes. Un jove aficionat, fins i tot, va caure daltabaix del fanal de la Rambla a què s'havia enfilat, i va patir ferides de consideració. I al passeig central de la Rambla, crits de "No passa res, la Lliga està guanyada".

El resultat de la final va obligar els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana a aplicar el pla B de seguretat. A la Rambla i la plaça Catalunya tot estava preparat per a la festa blaugrana i per prevenir incidents s'havia retirat part del mobiliari urbà i s'havien blindat els accessos. Però els cossos policials també havien previst un triomf madridista i, malgrat que l'afluència de seguidors als carrers va ser molt menor, l'alerta era màxima en previsió d'aldarulls.

L'ambient era inexistent a la plaça Espanya de Barcelona, que és on s'acostumen a concentrar els aficionats del Reial Madrid i que, durant el Mundial de futbol, ja va acollir la celebració dels seguidors d'Espanya. Pocs minuts abans de la 1 de la matinada la plaça estava pràcticament buida.

La decepció es va encomanar a tothom a la resta del país, on només els aficionats del Reial Madrid, després de la llarga sequera de títols, es deixaven sentir sorollosament per molts carrers de les principals ciutats de Girona, Tarragona i Lleida.

stats