Esports 21/12/2010

El Camp Nou tanca un altre any fantàstic

Albert Solé
2 min

BarcelonaEl Barça tancarà el 2010 aquest vespre al Camp Nou. No es pot considerar un any que passarà a la història pels títols aconseguits com el 2009, ja que només han guanyat la Lliga i la Supercopa d'Espanya. Però el 2010 sí que serà recordat per la majoria de socis i aficionats com l'any en què el joc del Barça ha tocat pràcticament el cel futbolístic. De fet, si el Barça guanya el partit d'anada dels vuitens de final contra l'Athletic Club -es retroben en la competició després de la final de l'any 2009, el primer títol dels sis d'aquell any-, suposarà la 13a victòria consecutiva en totes les competicions, una ratxa espectacular tant pel que fa als resultats (quatre partits amb cinc gols i un amb vuit) com pel que fa al nivell de joc.

Per aquest partit és evident que el Barça donarà descans al seu equip de gala, l'equip que els aficionats ja se saben de memòria, per donar entrada a alguns dels suplents habituals i als homes Copa . Pinto a la porteria i Bojan a la punta d'atac són els dos únics jugadors que tenen el seu lloc assegurat en l'onze d'avui, però Mascherano, Adriano i Maxwell també hi podrien entrar, igual que Keita.

En qualsevol cas, els canvis que faci el tècnic de Santpedor sempre seran amb la intenció de mantenir la columna vertebral de l'equip, ja que l'experiència de l'any passat en el vuitens de Copa del Rei amb el Sevilla al Camp Nou ha de servir d'exemple. Aquell partit era el d'anada, també, i Guardiola es va atrevir a canviar la parella de centrals -Milito acabava de tornar d'una llarga lesió i Txigrinsky no tenia cap mena de confiança en ell mateix-, i la defensa va fer aigües per tot arreu. L'1-2 va ser impossible de remuntar al Sánchez Pizjuán (0-1), tot i el partidàs de l'equip blaugrana, que va topar una vegada i una altra amb amb un inspirat Palop.

Pep Guardiola, com és habitual en ell, ha trobat la manera de motivar els seus jugadors de cara al partit d'avui: "El partit de tornada és la vigília de Reis, tenim la tornada allà i a Bilbao farà molt de fred. Haurem de fer un molt bon partit perquè és un camp molt complicat". Paraula de Pep.

Al Barça, les úniques baixes són les mateixes de les últimes jornades, Milito i Jeffren, cosa que farà que Thiago torni a completar la convocatòria, si no és que el tècnic de Santpedor decideix donar descans a algun altre jugador titular i convocar algun futbolista del filial. Per part de l'Athletic Club de Bilbao, Joaquín Caparrós només té una baixa, però és importantíssima: el davanter Fernando Llorente, la principal referència ofensiva biscaïna. Toquero s'entreveu com el seu substitut i, per tant, està clar que la manera de jugar de l'Athletic serà radicalment diferent.

stats