BARÇA
Esports 09/06/2013

El nou Camp Nou agafa forma i tria ubicació

El club descarta mudar-se a la UB i demà podria presentar els resultats d'una enquesta als socis

N. Arroyo / A. Llimós
2 min

BarcelonaEncara no s'ha acabat d'aclarir si el nou estadi del Barça s'aixecarà completament des de zero o reciclarà alguna part de l'estructura actual del Camp Nou. El que és segur és que el club ha valorat les alternatives que té sobre la taula i no es mudarà a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona a la zona universitària. De fet, una de les opcions que pren més força és que el nou estadi es construeixi a tocar de l'actual, creixent des de la tribuna en direcció al carrer d'Aristides Maillol.

El projecte -encara en fase inicial- segueix avançant i demà la junta directiva del Barça, que es reuneix a Sitges en el marc de les trobades itinerants, podria presentar els primers resultats d'un estudi que ha fet entre 7.000 i 10.000 socis per recopilar informació i opinions sobre les futures instal·lacions. L'última paraula la tindrà el soci en un referèndum que el club té la intenció de fer el 2014.

Anar a la UB, descartat fa mesos

Divendres al migdia TV3 confirmava que el Barça ha descartat l'opció de traslladar el Camp Nou als terrenys de la UB a les portes de la Diagonal de Barcelona. Però aquesta decisió -l'única que es considerava per canviar l'estadi d'ubicació-, ja havia quedat aparcada el novembre de l'any passat, després que el directiu d'àrea patrimonial, Jordi Moix, i el director general, Antoni Rossich, avaluessin amb empreses especialitzades els terrenys i els descartessin per un problema de dimensions, desnivell i dificultats burocràtiques.

Les empreses ISG, AEG i ICON Venue Group, referents internacionals en l'elaboració d'estudis de mercat, disseny i explotació de grans estadis i pavellons esportius, van determinar que els 10.000 metres quadrats de la UB eren insuficients per construir-hi el nou Camp Nou, el nou Palau i la resta d'instal·lacions que es volen agrupar en la nova ubicació.

El pendent dels terrenys també frenava el projecte, perquè l'hauria encarit excessivament. Que la UB -que ja el març de l'any passat deixava clar que no estava negociant amb el Barça i que no tenia necessitats econòmiques que l'obliguessin "a vendre cap actiu del patrimoni" perquè considerava "Esports UB una peça clau i fonamental de la institució" i "un fet diferencial amb la resta d'universitats"- s'hagi mostrat contrària al projecte des del principi ha acabat de descartar aquesta opció.

Enquesta i consulta al soci

En paral·lel a l'anàlisi de terrenys, l'enquesta online que ha promogut el Barça ha recollit les inquietuds de prop de 10.000 socis, a més de clients corporatius i empreses, sobre el futur estadi del club. El Barça defensa que tot és només "una simulació d'opcions hipotètiques", però demà començarà a treure'n conclusions per activar la segona fase del projecte, que haurà de buscar ingressos de finançament. L'últim pas serà, ja el 2014, preguntar al soci.

stats