Publicitat
Publicitat

BARÇA

El nou Camp Nou agafa forma i tria ubicació

El club descarta mudar-se a la UB i demà podria presentar els resultats d'una enquesta als socis

Encara no s'ha acabat d'aclarir si el nou estadi del Barça s'aixecarà completament des de zero o reciclarà alguna part de l'estructura actual del Camp Nou. El que és segur és que el club ha valorat les alternatives que té sobre la taula i no es mudarà a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona a la zona universitària. De fet, una de les opcions que pren més força és que el nou estadi es construeixi a tocar de l'actual, creixent des de la tribuna en direcció al carrer d'Aristides Maillol.

El projecte -encara en fase inicial- segueix avançant i demà la junta directiva del Barça, que es reuneix a Sitges en el marc de les trobades itinerants, podria presentar els primers resultats d'un estudi que ha fet entre 7.000 i 10.000 socis per recopilar informació i opinions sobre les futures instal·lacions. L'última paraula la tindrà el soci en un referèndum que el club té la intenció de fer el 2014.

Anar a la UB, descartat fa mesos

Divendres al migdia TV3 confirmava que el Barça ha descartat l'opció de traslladar el Camp Nou als terrenys de la UB a les portes de la Diagonal de Barcelona. Però aquesta decisió -l'única que es considerava per canviar l'estadi d'ubicació-, ja havia quedat aparcada el novembre de l'any passat, després que el directiu d'àrea patrimonial, Jordi Moix, i el director general, Antoni Rossich, avaluessin amb empreses especialitzades els terrenys i els descartessin per un problema de dimensions, desnivell i dificultats burocràtiques.

Les empreses ISG, AEG i ICON Venue Group, referents internacionals en l'elaboració d'estudis de mercat, disseny i explotació de grans estadis i pavellons esportius, van determinar que els 10.000 metres quadrats de la UB eren insuficients per construir-hi el nou Camp Nou, el nou Palau i la resta d'instal·lacions que es volen agrupar en la nova ubicació.

El pendent dels terrenys també frenava el projecte, perquè l'hauria encarit excessivament. Que la UB -que ja el març de l'any passat deixava clar que no estava negociant amb el Barça i que no tenia necessitats econòmiques que l'obliguessin "a vendre cap actiu del patrimoni" perquè considerava "Esports UB una peça clau i fonamental de la institució" i "un fet diferencial amb la resta d'universitats"- s'hagi mostrat contrària al projecte des del principi ha acabat de descartar aquesta opció.

Enquesta i consulta al soci

En paral·lel a l'anàlisi de terrenys, l'enquesta online que ha promogut el Barça ha recollit les inquietuds de prop de 10.000 socis, a més de clients corporatius i empreses, sobre el futur estadi del club. El Barça defensa que tot és només "una simulació d'opcions hipotètiques", però demà començarà a treure'n conclusions per activar la segona fase del projecte, que haurà de buscar ingressos de finançament. L'últim pas serà, ja el 2014, preguntar al soci.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF