LLIGA
Esports 27/01/2013

El Camp Nou rep Valdés en un partit en què no val a badar

Toni Padilla
5 min
TITULAR INDISCUTIBLE  Víctor Valdés allunya la pilota d'un futbolista del Betis durant el partit jugat a Sevilla  al mes de desembre.

BARCELONAL'Osasuna arriba aquesta tarda al Camp Nou sense fer gaire soroll. Lluitant per aconseguir sortir de la zona de descens a Segona, l'equip de Mendilibar -un tècnic molt respectat per Tito Vilanova i Josep Guardiola- visita un estadi on el rival no genera gaire interès i on els debats se centren en la porteria blaugrana i en pròxim duel, contra el Madrid.

El triomf fantàstic a la Rosaleda als quarts de final ha posat punt final a uns dies en què el barcelonisme ha redescobert certa inseguretat. Dos resultats negatius i la notícia de l'adéu de Víctor Valdés han enterbolit l'actualitat i han fet molt soroll per aixafar el so melòdic que normalment fa l'orquestra blaugrana. Però els violins es van tornar a afinar a Màlaga i el partit contra l'Osasuna arriba amb certa calma. La desfeta d'Anoeta ja sembla un accident puntual del passat, però la gent segueix intentant imaginar què cal fer ara que el millor porter de la història del club ha decidit veure món. Els navarresos, que han aconseguit deixar de ser cuers després de guanyar contra el Dépor, no guanyen al Camp Nou des de l'any 2009 (0-1, amb gol de Pandiani), però saben que no tenen res a perdre-hi. "Ningú creu que es pugui puntuar al Camp Nou. Si hi aconseguim un punt, seria un valor extra en la lluita per sortir del descens", deia ahir el porter murcià Andrés Fernández.

El partit contra l'Osasuna no és el gran protagonista de l'actualitat. "Entre dos partits importants, com són els del Màlaga de dijous i el del Reial Madrid de dimecres vinent, hi ha la Lliga i rebem l'Osasuna. Pot haver-hi el perill de relaxar-nos, però això no passarà. La nostra intenció és seguir sumant triomfs a la Lliga. Per molt important que sigui el partit del Reial Madrid, primer ens hem de centrar en el de l'Osasuna", recordava ahir Jord Roura. Amb aquesta mentalitat ha treballat els últims dies l'equip.

Amb Lionel Messi entrenant-se amb normalitat després d'un petit ensurt muscular durant els últims minuts a la Rosaleda -divendres no va entrenar-se amb els seus companys per fer tasques recuperació al gimnàs al costat dels preparadors físics-, el Barça ha treballat per centrar-se en els navarresos sense oblidar que la major part de les mirades inicialment se centraran en la porteria, ja que Víctor Valdés juga per primer cop davant la seva afició des del comunicat del seu representant en què s'anunciava que no s'escoltaria l'oferta per renovar del club, ja que ell prefereix veure noves ciutats i provar altres competicions.

El cas Valdés

La decisió del jugador de Gavà ha generat certa divisió d'opinions, i la graderia del Camp Nou dictarà sentència avui sobre un porter que ha aguantat la pressió com pocs però que ha afirmat que no acaba de sentir-se valorat del tot. Roura ha assegurat: "Nosaltres estem encantats amb ell. Només esperem que tingui la rebuda que ha tingut sempre, de confiança i estima cap a ell. Estic convençut que això no canviarà". De fet, durant tota la setmana els jugadors del Barça que han parlat en roda de premsa -alguns amb tant de pes com Andrés Iniesta i Xavi Hernández- han demanat suport de l'afició cap a Valdés i, per sobre de tot, respecte per una aposta personal. Víctor Valdés encara no ha decidit fer una roda de premsa per explicar les seves raons.

Precisament el suplent de Valdés, Pinto, ahir no es va exercitar amb el grup, però Roura va explicar que "estava una mica refredat" i que "els metges han preferit que treballés al gimnàs". Oier, doncs, podria acabar formant part de la convocatòria. Qui no hi serà segur serà Gerard Piqué, que aquesta setmana ha estrenat paternitat i que és baixa per l'expulsió que va rebre per doble amonestació a Anoeta. La seva baixa en l'eix de la defensa la cobrirà el capità Carles Puyol, que es va quedar a la banqueta en l'últim compromís, a Màlaga, i que jugarà al costat d'un Mascherano que va patir de valent amb els davanters andalusos en el duel dels quarts de final de la Copa del Rei.

Rotacions

L'esforç que l'equip va haver de fer dijous en terres andaluses i la imminent eliminatòria de Copa contra el Reial Madrid -dimecres ja es juga al Santiago Bernabéu- fan pensar que Jordi Roura reservarà alguns dels seus millors homes contra l'Osasuna. Jugadors com Dani Alves, Andrés Iniesta, Xavi Hernández i Pedro Rodríguez podrien tenir descans i deixar pas a futbolistes que han acumulat menys minuts últimament, com Adriano, Thiago, Alexis i un David Villa que després de patir una lleu lesió va tornar a una convocatòria dijous però no va jugar cap minut.

Sobre aquest tema, Roura va admetre ahir a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva que venien d'un partit dur i difícil: "Però el partit de diumenge també és molt important per a nosaltres. El partit de dijous va tenir molta exigència física i hem d'acabar de veure quin onze presentarem contra l'Osasuna. Tenim pocs dies de descans i hem de procurar que això no ens afecti. Des del punt de vista físic canvia molt. Abans vam tenir cinc dies de descans i ara només n'hem tingut dos. Tres dies són molts i, a més, a això cal sumar-hi que el partit contra el Màlaga va ser molt exigent". Roura, que tornarà a dirigir l'equip, ja que Tito Vilanova segueix fora, ha deixat clar que les rotacions són una opció davant de partits com aquest: "Durant l'últim entrenament acabarem de decidir quins jugadors jugaran contra l'Osasuna. Són competicions diferents, però la Lliga també és important per a nosaltres".

L'Osasuna, amb baixes

L'Osasuna arriba amb la moral alta després dels últims resultats obtinguts. Els navarresos s'han mostrat forts en defensa en les últimes jornades, encara que jugant fora de Pamplona només han estat capaços d'obtenir cinc punts, gràcies a un triomf davant l'Espanyol a Cornellà-El Prat (0-3) i als empats davant la Reial Societat (0 -0) i el Getafe (1-1). El tècnic visitant no podrà comptar demà amb un home format a La Masia com Damià Abella, sancionat, i tampoc pot fer jugar Anthony Annan -és a la Copa d'Àfrica amb la selecció de Ghana-; Asier Riesgo, David Timor i Sisi, lesionats, ni l'argentí Emiliano Armenteros, que té molèsties musculars a la cuixa esquerra després de l'entrenament d'ahir al matí a Tajonar. Mendilibar està obligat a fer almenys dos canvis en el seu equip respecte a l'últim partit, de manera que Nano es perfila com a substitut de Damià a la banda esquerra de la defensa. De las Cuevas podria jugar en lloc d'Armenteros a la mitja punta i Oier Sanjurjo i Patxi Puñal opten a un lloc en el doble pivot, en què Lolo mantindrà la seva posició de titular.

El partit es juga just després del derbi de filials del Miniestadi entre el Barça B i el Reial Madrid Castella (17 h). Un petit tast d'una rivalitat que no s'atura mai i que augmentarà el ritme de les seves pulsacions aquesta setmana a mesura que s'acosti un clàssic del qual ara mateix ja es parla més que no pas del duel contra l'Osasuna de Mendilibar.

stats