PRIMERA DIVISIÓ
Esports 02/10/2011

Callejón, al bàndol guanyador

L'Espanyol i el Madrid tancaran la jornada de Lliga amb un partit que significarà el retorn de José Callejón a Cornellà-El Prat. L'exjugador blanc-i-blau podria tenir minuts per les baixes de l'equip blanc.

Natalia Arroyo
3 min
Callejón rep instruccions de Karanka, el segon de Mourinho, en un entrenament del Reial Madrid a la ciutat esportiva dels blancs a Valdebebas.

Barcelona.José Callejón va abandonar l'Espanyol aquest estiu per reforçar el segon projecte de José Mourinho i, com la resta de jugadors de l'era Pochettino, ho va fer sense haver pogut guanyar en cap ocasió el Reial Madrid, contra el qual el tècnic argentí acumula cinc derrotes en els últims enfrontaments de Lliga. El davanter andalús ni tan sols va poder celebrar un gol contra l'equip madridista mentre va vestir la samarreta blanc-i-blava, perquè l'Espanyol es va quedar sense marcar en els cinc partits que ell va disputar. Aquest vespre a les 22.00 l'experiquito visitarà Cornellà-El Prat defensant un altre escut i amb unes expectatives radicalment diferents i més optimistes.

I és que els blancs tenen l'obligació de guanyar en el seu desplaçament a Barcelona, després de dues ensopegades lluny del Santiago Bernabéu, contra el Llevant (1-0) i el Racing de Santander (0-0), i confien que l'estadi de l'Espanyol sigui terreny aliat, com ho ha estat en les últimes tres temporades amb Pochettino a la banqueta. El balanç de gols dels blancs és contundent: cap gol encaixat i sis marcats entre Cornellà-El Prat, l'any passat (0-1), i l'estadi de Montjuïc (0-3 i 0-2).

Callejón, un retorn amable

Tot i ser un escenari especial per a Callejón, no sembla probable que Mourinho el premiï amb la titularitat, tot i que el portuguès té les baixes en atac de Di María i Benzema, a més de les de Carvalho i Pepe en defensa. Fins ara, l'experiquito només ha jugat 97 minuts, 64 en dues participacions en partits de Lliga i 33 en un de Champions i, després del bon partit que Kaká va fer contra l'Ajax a Europa, sembla que serà el brasiler qui tornarà a sortir d'inici, juntament amb Özil i Cristiano a les bandes i Higuaín en punta.

L'exjugador de l'Espanyol, indiscutible en la seva etapa periquita, no es queixa del poc protagonisme que té a Madrid i assumeix amb naturalitat l'enorme competència que el relega ara a la banqueta. "Sé que sóc al millor club del món i que és difícil jugar. Però jo confio en les meves possibilitats", va assegurar fa un mes en roda de premsa.

El granadí va ser una petició personal de Mourinho aquest estiu, que en valorava la valentia en banda. Aquest atreviment i esperit regatejador el van convertir en el jugador amb més faltes rebudes la temporada passada, amb 124, més que cap altre futbolista del campionat. Callejón va deixar clar el dia del seu comiat de l'Espanyol que el seu bon rendiment a Primera era "gràcies a Pochettino, als companys i a l'afició", perquè ells l'havien "marcat com a persona i futbolista". Avui l'estadi l'ovacionarà quan es pronunciï el seu nom per megafonia, en agraïment a la seva entrega en els 97 partits de Lliga que va disputar com a periquito i en què va fer dotze gols i onze assistències.

Moltes baixes a l'Espanyol

Aliens a l'emoció de veure un excompany vestit d'adversari, els blanc-i-blaus han preparat la visita del Reial Madrid amb les absències segures d'Amat i Pandiani, sancionats per l'expulsió al Ciutat de València, i d'Álvaro, amb febre. Pochettino, ahir, va treure importància a la ratxa negativa que acumula contra el Madrid i va deixar clar que vol vèncer "per orgull, ganes i il·lusió".

Mourinho, per la seva part, va elogiar la filosofia de joc del seu rival avui. "M'agrada molt el futbol que proposa l'Espanyol, és un gran equip", va dir. "Per com me'n parla Callejón, admiro molt Pochettino".

stats