Esports 28/05/2011

"Caldrà jugar millor que a Roma per guanyar"

Que Guardiola és un entrenador exigent no és cap novetat. Però ahir va anar un pas més enllà. Revisant el vídeo de la final del 2009, el tècnic creu que al seu equip li va faltar intensitat, tot i guanyar.

Nuria García
2 min
"Caldrà jugar millor que a Roma per guanyar"

Barcelona.Pep Guardiola vol tornar de Londres amb la seva tercera Lliga de Campions. La segona com a entrenador. Just en el mateix lloc on va aixecar com a jugador la primera Copa d'Europa del Barça, el tècnic blaugrana vol repetir les sensacions que va tenir el 2009 sobre la gespa de l'Olímpic de Roma. Però perquè tot es faci realitat, Guardiola és conscient que avui caldrà suar més que el 2009. "Sent honestos, cal admetre que si juguem al nivell de la final de Roma, no guanyarem. Caldrà jugar millor que a Roma per guanyar. La realitat del moment és confusa, és fàcil parlar que som un bon equip, però cal deixar passar el temps per pensar que aquest Barça és un equip de referència", va dir Guardiola, que va reconèixer que revisant les imatges de l'última final de la Lliga de Campions el seu equip va jugar "pitjor del que pensava".

Per Guardiola, a l'Olímpic de Roma els va "faltar intensitat". "Aquí hem de ser més ràpids en la circulació", va avançar el tècnic, que no creu que aquest vespre, sobre la gespa de Wembley, estigui en joc l'hegemonia de dos clubs. "Qui perdi quedarà dolgut, però hi quedarà el que ha aconseguit aquesta temporada". L'entrenador blaugrana va assegurar que "cal demostrar" que l'equip mereix els elogis que rep. "Ho intentarem, jugarem el millor futbol possible. Cal competir bé. Les finals cal guanyar-les, però per poder-ho fer has de jugar de la millor manera possible", ha dit Guardiola abans d'afirmar que ho tem "absolutament tot" del United perquè, segons ell, el conjunt de Ferguson és un dels "equips més complets" que ha vist mai. "Tenim l'obligació de mostrar al món sencer el que som capaços de fer. Hem d'intentar desequilibrar i estar atents a l'estratègia, en què són més forts que nosaltres. Em conformo a estar com hem estat en molts partits d'aquest any. La temporada ha estat molt bona pel que hem aconseguit, però també pel United", va destacar el tècnic de Santpedor. En espera del que passi avui a Wembley, Pep Guardiola no va voler posar nota a l'any de l'equip. "Ara no és el moment", va dir l'entrenador, frase que va repetir quan se li va preguntar per la seva continuïtat a la banqueta blaugrana.

Amb l'onze decidit

Guardiola va afirmar que ja té l'onze decidit. "Tots els jugadors estan bé físicament i mentalment. Dependrà de mi qui juga. Tenim el to adequat i estem disposats a acceptar el repte. Em transmeten bones sensacions i estic orgullós d'aquest equip", va dir el tècnic, content per poder tornar a disputar una final de la Lliga de Campions.

stats