PRIMERA DIVISIÓ
Esports 22/04/2012

El Calderón repartirà tres punts que són mig Europa

Natalia Arroyo
2 min
Coutinho i Verdú tornaran a liderar l'atac periquito.

Empatats a 45 punts i fora de les posicions d'Europa League i Champions, l'Espanyol i l'Atlètic de Madrid es veuran les cares aquesta tarda a les sis al Vicente Calderón, en un duel que pot ajudar a resoldre part de les aspiracions europees de tots dos equips. Amb quinze punts encara per repartir fins a final de temporada, els tres que hi haurà en joc a l'estadi matalasser serviran per "mantenir la il·lusió intacta", deia ahir Mauricio Pochettino en roda de premsa.

Les inèrcies de tots dos equips conviden a l'optimisme i tenen en el València la mateixa víctima. La victòria blanc-i-blava per 4-0 contra els xe en l'últim partit de Lliga "va ser un cop de confiança" per a una plantilla que s'encallava davant els rivals directes, contra qui no aconseguia oferir un rendiment gaire regular. Ara, més segurs i convençuts, que el calendari els enfronti contra els adversaris de la mateixa zona a la classificació en el tram final de temporada "és una sort" i permet que l'Espanyol depengui d'ell mateix, com afirmava el tècnic argentí aquesta setmana. Els matalassers arriben pletòrics després de fer un pas gairebé definitiu per jugar la final de l'Europa League amb un 4-2 en l'anada de les semifinals contra l'equip d'Unai Emery.

Weiss, baixa d'última hora

Per al partit d'aquesta tarda, Mauricio Pochettino recupera Coutinho i Forlín, sancionats la setmana passada. El brasiler tornarà molt probablement a la titularitat, sobretot després que Vladimir Weiss quedés ahir fora de la convocatòria per unes inoportunes molèsties al genoll. Tampoc van viatjar a Madrid Javi Márquez i Juan Albín, que va tornar a patir una lesió muscular quan ja semblava recuperat. El gran interrogant en l'alineació periquita serà saber si Pochettino dóna continuïtat al duo Baena i Cristian Gómez al doble pivot o fa lloc a Forlín. En el bàndol matalasser, Simeone podrà comptar amb tots els seus efectius, entre els quals el defensa Godín, que no va jugar dijous perquè estava sancionat.

A l'ombra del clàssic

Atlètic de Madrid i Espanyol tornaran a viure avui la seva rivalitat a l'ombra del Reial Madrid - Barça, un clàssic que en les últimes temporades acostuma a coincidir en el mateix cap de setmana. En els cinc últims anys, només el curs 2008/09 no va tenir duel entre blaugranes i madridistes en paral·lel.

stats