Esports 31/03/2012

El CSKA no dóna opció i elimina el Bilbao Basket

N. Arroyo
Àlex Mumbrú no pot aturar Andrei Kirilenko.

BARCELONA.El Bilbao Basket va dir ahir adéu a l'Eurolliga, després de perdre 71-73 davant el CSKA de Moscou en el quart partit de la sèrie dels quarts de final (1-3). Andrei Kirilenko, amb 23 punts i 8 rebots -l'últim, quan faltaven 2,9 segons, va permetre que l'equip rus conservés l'avantatge de dos punts-, va ser l'home del partit i va acabar amb un 29 de valoració. El pavelló de Miribilla va acomiadar els seus jugadors amb una forta ovació, merescuda després d'haver plantat cara a un dels equips més potents d'Europa i de marxar de la competició havent sigut un dels millors equips debutants de la història.

Els locals van fregar la gesta en un últim quart molt bo (24-17). Liderats per Aaron Jackson (19 punts i 8 assistències) van fer un parcial d'11 a 3 que els va situar molt a prop al tram final. Tot es va decidir a la línia de tirs lliures, on Jackson, amb 70-71, va veure's obligat a fallar un segon llançament per buscar una cistella ràpida que capgirés el resultat. Però Kirilenko va dominar la pilota i va trencar tota esperança de l'afició de Bilbao.

En l'altre partit del dia, l'Olympiacos va derrotar 76-69 el Montepaschi Siena per endur-se la sèrie i convertir-se en l'altre classificat per a la Final Four d'Istanbul. L'equip grec, un fix de les últimes finals a quatre, serà el rival del Barça Regal, que va resoldre la seva eliminatòria dimarts davant l'Unics Kazan.