REIAL MADRID
Esports 19/12/2011

CR7: l'home dels gols estèrils i les declaracions fora de lloc

Cristiano Ronaldo, massa pendent del que diu la premsa sobre ell, respon als crítics amb el seu joc a base d'engreixar les seves estadístiques amb gols que no són decisius per aconseguir trofeus.

David R. Jover
2 min
CR7: l'home dels gols estèrils  i les declaracions fora de lloc

BARCELONA.Ningú dubta que és un dels escollits, que està entre els millors del món. Però enganya. Les seves xifres golejadores, extraordinàries per quantitat però no per qualitat, marquen el caràcter d'aquest portuguès perfecte pel que fa a condicions físiques, però limitat pel que fa a autocontrol quan té un micròfon al davant.

A mitjan setembre, quan el Madrid va jugar a Zagreb contra el Dinamo, va ser xiulat per l'afició croata. "Em xiulen perquè sóc guapo, ric i un gran jugador. Les persones em tenen enveja", va comentar. I és que no és el primer cop que CR7 s'envalenteix després d'una gran actuació personal. Quan encara era jugador del Manchester United, el 2008, va ser nomenat el millor jugador del món després de ser decisiu amb l'equip anglès, amb qui va aconseguir quatre títols, amb la Premier League i la Lliga de Campions com a pilars. "Sóc el primer, el segon i el tercer millor jugador del món... però també n'hi ha d'altres de molt bons", va comentar en una entrevista abans de rebre el guardó que després li ha arrabassat Leo Messi. Genial al terreny de joc i desafortunat a fora.

Desaparegut contra els grans

Un dels defectes més grans de Cristiano és el fet de parlar massa i de no demostrar la seva vàlua contra els grans rivals. En aquests dos anys i mig que fa que és al Reial Madrid ha pogut tastar que Messi i el Barça són, de moment, inabastables per a ell. I és que els crítics sempre el situen en el punt de mira perquè desapareix. No hi és, però tampoc se l'espera. En canvi, contra rivals més accessibles, fa grans partits. És aleshores quan surt i parla més del compte.

Per exemple, la temporada passada Cristiano va acabar la Lliga amb 40 gols, nou més que Leo Messi. Però quan i contra qui van ser aquests gols? 11 van ser a les últimes quatre jornades de Lliga, en què el Madrid va golejar a tothom que se li va posar al davant. Però aquests gols només van servir per engreixar i maquillar el seu rendiment durant la temporada, que va ser molt bo, però sense arribar a l'excel·lència. No va marcar la diferència en cap dels partits contra el Barça excepte un, el de la Copa del Rei que ha donat l'únic títol als blancs en aquest 2011, per cinc que n'ha guanyat el Barça.

El fet de parlar més fora del camp que dins no agrada i les seves frases queden per al record. Ara fa poc més d'un any, després que el Barça va guanyar per 0-8 a Almeria, va comentar: "A veure si a nosaltres també ens en fan vuit". Va tenir raó. No van ser vuit gols, però en van ser cinc en un partit en què no se'l va veure i sí que se l'esperava. Des d'aquell matx que molts han fet creu i ratlla a un jugador que està entre els millors del món, tot i que l'ego el traeixi més d'un cop.

stats