WATERPOLO
Esports 10/02/2019

El CN Sabadell suma la seva quinzena Copa de la Reina de waterpolo

El CN Sant Andreu ha plantat cara en una final emocionant fins al xiulet final (11-9)

Nuria García

BarcelonaEl Club Natació Sabadell va aconseguir ahir al migdia aixecar la seva quinzena Copa de la Reina de waterpolo després d’imposar-se al CN Sant Andreu (9-11) en la final, disputada al complex de piscines de Sant Feliu de Llobregat. El partit decisiu, amb un Sant Andreu que va demostrar haver fet un important pas endavant i que no va abaixar els braços en cap moment, va ser emocionant fins al xiulet final. El matx va ser molt igualat, i fins i tot les andreuenques van anar per davant en el marcador en molts compassos. Tot i això, el CN Sant Andreu, que buscava la seva primera Copa de la Reina, no va poder donar la sorpresa i no va poder superar un equip vallesà intractable que fa tres anys que no perd cap partit en territori espanyol (l’últim va ser, precisament, la final de la Copa de la Reina del 2016, que va perdre contra el Mataró). “Aquests partits es guanyen en defensa. Hem estat molt sòlides, molt ben tancades al darrere, sobretot en l’últim quart. Crec que ens hem posat dos per davant després de remuntar i llavors a elles els ha costat molt”, assegurava Laura Ester, portera del CN Sabadell, en declaracions a la Federació Espanyola de Natació a la zona mixta.

Així, les de Javi Aznar, que jugaven amb Paula Nieto a la porteria després de la lesió de la porteria titular, Maria Elena Sánchez, es van avançar en el marcador amb un gol de vaselina de Rut Ariño que ràpidament va neutralitzar Judith Forca, la millor de les vallesanes en aquesta final, escollida finalment jugadora més valuosa del partit. Pili Peña va aconseguir tornar a avançar les andreuenques, però el CN Sabadell va igualar un altre cop l’enfrontament abans de la conclusió del primer quart. Abans d’arribar al descans del partit, les vallesanes van aconseguir per primer cop situar-se amb avantatge: Sílvia Morell va avançar el Sant Andreu, però Anni Espar i la nord-americana Maggie Steffens van capgirar el resultat. Això sí, dos gols consecutius de les de Javi Aznar van fer que el Sant Andreu anés al descans per davant en el marcador (4-5).

Tot just tornar a l’aigua, Pili Peña va aconseguir un avantatge de dos gols per al seu equip (4-6), malgrat que dos gols seguits de Judith Forca van tornar a igualar la final (6-6). Un penal a Bea Ortiz de Pili Peña transformat per Anni Espar va tornar a situar les vallesanes per davant (7-6). Tres gols consecutius, dos de Judith Forca i un d’Anni Espar, just quan el CN Sabadell ho estava passant pitjor, van donar ales a les de David Palma, però el Sant Andreu va reaccionar gràcies als gols de Daniela Jankovic i Anna Gual abans de la finalització del tercer quart (7-8).

Però el quart quart només va tenir un color, i va ser el del CN Sabadell. Judith Forca va aconseguit l’empat a vuit i Bea Ortiz, aprofitant el refús de la portera andreuenca, va situar les vallesanes per davant (9-8). Jankovic va enviar la pilota al travesser abans que Maica Garcia fes pujar el 10-8 a l’electrònic. A les acaballes, Pili Peña va donar emoció als últims instants de la final, però Maggie Steffens, va sentenciar a dos minuts per al xiulet final amb un gol que va entrar per l’escaire