Esports 16/04/2016

El CN Mataró fa història en alçar la Copa LEN contra el Vouliagmeni (5-6)

Les noies de Florin Bonca han aconseguit el seu primer títol internacional en un partit disputat on han fet valer el fet de jugar com a locals

Roger Requena

BarcelonaDos títols en sis dies escriuen la gran gesta del Mataró, que fins aquesta setmana no en tenia cap i que ha entrat a la història en una setmana pel record. En un partit per la història del CN Mataró, les maresmenques s'han alçat amb el seu primer títol internacional, la primera Copa LEN amb accent català, després de derrotar en una apassionant i disputada final al Vouliagmeni grec. Les mataronines, que han comptat amb l'incondicional suport de la seva afició, arrodoneixen així una setmana perfecta. Primer va ser la sorpresa en la final de la Copa de la Reina contra el CN Sabadell i ara, un títol que serà recordat per molt de temps.

Els nervis han estat evidents al llarg de tot el partit, amb dos conjunts que han acusat la pressió que comporta el fet de disputar una final europea on han protagonitzat successius errors en atac. El Mataró, en un principi més tou, s'ha refet després d'un mal començament (perdia 3-2 al final del primer període) a través d'una notable millora defensiva, fet que ha permès arribar al descans amb avantatge (3-4).

De les errades defensives mataronines s'ha passat a tot el contrari, un entramat capaç d'eixugar el potencial ofensiu de les gregues, que han disposat de nombroses ocasions per eixamplar la diferència. Els pals i la portera mataronina, però, ho han evitat, permetent que les maresmenques tinguessin oportunitats per capgirar la dinàmica i el marcador.

Gràcies a l'encert de Laura López, les mataronines han anat trobant solucions en un atac en un principi massa tímid i erràtic. Empeses per l'afició local, que ha animat sense cessar les amfitriones, les maresmenques han millorat el seu joc a partir d'una bona defensa que els deixava marge per atacar amb més tranquil·litat.

La falta de precisió en el tir propicia un final d'infart

En la represa, el Vouliagmeni ha tornat a igualar el resultat, generant alguns moments de dubtes entre un Mataró amb problemes per saber si calia sortir a pressionar o havia d'aguantar. La manca de gols ha mantingut la igualtat fins als minuts finals. Quan capgiraven el resultat les gregues, el Mataró treia l'orgull per tornar a igualar. En l'intercanvi de cops, la falta d'encert ha impedit que cap dels dos conjunts es distanciés amb una diferència superior a un gol.

Tot quedava obert, per tant, a un final d'infart. El Mataró hi ha posat el cor, però sovint l'excés de passió els jugava alguna massa passada. Els ha afavorit la matinera doble exclusió de tres jugadores clau de les gregues, que no han pogut ajudar al Vouliagmeni als minuts finals.

Enmig del nerviosisme, i quan semblava que cap dels dos equips volia endur-se la final, Clara Cambray ha posat per davant al Mataró (5-6) a falta de quatre minuts pel final. A l'hora de la veritat, les amfitriones s'han crescut, impedint a un Vouliagmeni mermat tornar a entrar al partit. Un parell d'aturades providencials als últims segons han desfermat una onada de celebracions entre el públic, que han anticipat un títol que corona al Mataró com les campiones del segon gran títol europeu.