CICLISME
Esports 23/08/2013

Comença una Vuelta a Espanya que manté el model de l'any anterior

El campió del Giro d'Itàlia, Vincenzo Nibali, vencedor l'any 2010, serà el principal rival del grup de favorits locals, que encapçala el català Purito Rodríguez

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaAquest dissabte, 24 d'agost, arrenca la Vuelta a Espanya, l'última de les tres grans voltes per etapes del calendari ciclista internacional, que acabarà el pròxim 14 de setembre a Madrid. Una contrarellotge per equips de 27,4 km entre Vilanova de Arousa i Sanxenxo (Galícia) serà el tret de sortida d'una edició que tornarà a tenir dos finals d'etapa a Catalunya i un a Andorra.

Seguint el guió de l'any passat, l'organització liderada per Javier Guillén ha preparat un recorregut amb fins a onze arribades en altura (algunes de més explosives i d'altres amb ports de més quilometratge) i una sola contrarellotge individual, de 39 km i amb un port de tercera al recorregut, que farà dels escaladors els veritables protagonistes.

El recent vencedor del Giro d'Itàlia, el sicilià Vincenzo Nibali (Astana), intentarà reeditar el seu triomf de 2010 amb la vista posada al Mundial de Florència del setembre. Alhora, mediàticament substituirà l'amenaça estrangera enfront dels favorits de l'estat espanyol, que l'any passat es va complir amb la figura de Chris Froome.

Amb l'absència del vencedor de l'any passat, Alberto Contador, el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) es postula gairebé com el principal favorit, un cop aconseguit en l'últim Tour de França el podi a les tres grans voltes. "Guanyar-ne una és el màxim repte de la meva trajectòria abans de retirar-me", afirmava el Purito en una recent entrevista al diari 'As'.

Competint-li el favoritisme hi seran el murcià Alejandro Valverde, l'asturià Samuel Sánchez i fins i tot l'irlandès resident a Girona Dan Martin (Garmin-Sharp), que el va superar a l'inici de temporada tant a la Volta a Catalunya com a la Lieja-Bastogne-Lieja.

Tarragona i Castelldefels (5 i 6 de setembre, respectivament) seran els dos finals d'etapa disputats en territori català, i vindran seguits de la repetició del final en altura al coll de la Gallina andorrà, carreteres "de casa" per al Purito Rodríguez, que probablement tingui entre les arribades a Peyragudes i el temible Angliru, a les acaballes de competició, les etapes més decisives.

stats