Publicitat
Publicitat

CICLISME

El ciclista italià Danilo Di Luca, inhabilitat de per vida per positiu d'Epo

El control antidopatge es va fer el passat abril i es va conèixer quan estava competint al Giro d'Itàlia

El Tribunal Nacional Antidopatge d'Itàlia ha sancionat amb la inhabilitació de per vida al ciclista italià Danilo di Luca per haver donat positiu per eritropoietina (EPO) en un control antidopatge sorpresa l'abril passat, segons han informat fonts del Comitè Olímpic Italià (CONI).

La Fiscalia del Tribunal Antidopatge italià havia sol·licitat aquesta mateixa mesura el passat 14 d'octubre, recordant que es tractava d'una segona infracció del reglament antidopatge, ja que el corredor havia estat sancionat el 2010 amb dos anys d'inhabilitació per donar positiu en un control. En un comunicat, el CONI explica que la inhabilitació perpètua arriba en base als articles 2.1 i 2.2 del codi de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i anul·la a més tots els resultats esportius que hagués aconseguit des del control antidopatge a què va ser sotmès el passat 29 d'abril.

Així mateix, el Tribunal Antidopatge italià ha sancionat Di Luca amb una multa de 35.000 euros, així com al pagament de les costes del procés dut a terme davant la Justícia esportiva italiana, quantificats en 850 euros .

El ciclista ha estat comminat a més pel Tribunal Antidopatge, que es dóna un termini de 30 dies per publicar les motivacions d'aquesta decisió, a pagar els costos de gestió del resultat i la documentació analítica utilitzada en el procés, amb un valor de 3.150 francs suïssos.

El 24 de maig mentre es disputava el Giro d' Itàlia es va conèixer que Di Luca havia donat positiu per eritropoietina durant un control antidopatge per sorpresa realitzat el passat 29 d'abril, de manera que el corredor de l' equip Vini Fantini-Selle Itàlia va abandonar la competició. El ciclista italià ja va donar positiu per CERA (eritropoietina d'última generació) durant el Giro d'Itàlia de 2009, pel que va ser sancionat a dos anys de suspensió, un càstig que va ser posteriorment reduït en nou mesos, fins als quinze.

El corredor també havia estat sancionat el 2007, any en què es va proclamar vencedor del Giro, amb tres mesos d'inhabilitació, per haver mantingut contactes amb el doctor Carlo Santuccione, immers en la trama de dopatge anomenada "Oil for Drugs".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF