UN INVENT RELATIU
Esports 03/01/2011

Busquets, imprescindible jugui on jugui

Albert Solé
2 min
Sergio Busquets celebra amb Pedro i Dani Alves el primer gol del jugador canari. Tot i jugar de central, va tenir una ocasió de gol anul·lada per falta prèvia.

Barcelona.Quan la majoria de gent estava fent travesses sobre la parella de centrals i només es plantejaven l'opció de Marc Bartra del filial o la de Gabi Milito -amb l'alta mèdica ja- per acompanyar Abidal, Pep Guardiola va escollir la tercera via, que només alguns havien apuntat: Sergio Busquets. El director esportiu del Barça a la mitja part assegurava que a ell no l'havia sorprès: "Quan va arribar Mascherano ja vam explicar que Busquets podia ser una opció com a central perquè té bona sortida de pilota. El més important és la polivalència d'aquesta plantilla". I és que Guardiola, quan tothom reclamava amb urgència el fitxatge d'un central -a la plantilla del primer equip només n'hi ha tres de naturals: Puyol, Piqué i Milito-, tal com explicava ahir al final del partit, va preferir incorporar el Jefecito del Liverpool perquè sabia que Abidal podia jugar en aquesta posició, i Busquets també, a banda de saber que podia comptar amb Bartra i Fontàs quan els necessités. "Busquets ha tornat a jugar un partit fantàstic, és un jugador molt important per a nosaltres i el felicito perquè ha jugat en un lloc al qual no està habituat i ho ha fet molt bé", deia Guardiola.

Amb la seva alçada (1,89 metres), el de Badia va poder mantenir a ratlla durant tot el partit l'únic davanter del Llevant, el català Rafa Jordà (1,90 metres). La poca feina que van tenir Busquets i Abidal mentre van ser els centrals la van solucionar correctament, i el gran gol d'Stuani va arribar quan Gabi Milito ja havia substituït Maxwell i Abidal havia tornat al lateral esquerre.

Amb Busquets, victòria segura

Més enllà de la posició en què jugui Busquets, és evident que Guardiola el vol sempre sobre la gespa. Estadísticament també s'ha convertit en imprescindible, ja que amb ell al camp el Barça ha guanyat 18 partits seguits. Això significa que el de Badia no hi era el dia en què l'Hèrcules va assaltar el Camp Nou (0-2), ni el dia de l'empat amb el Mallorca (1-1), les dues úniques ensopegades d'aquesta temporada, i ha jugat en les 15 victòries i en les últimes tres del curs passat. Amb aquesta ratxa de 18 victòries, Busquets iguala el rècord històric de la lliga que tenien Puskas, Del Sol i el seu company Puyol.

stats