EL FUTUR DE GUARDIOLA
Esports 17/01/2013

La Bundesliga es corda els cinturons per agafar volada

Isaac Lluch
2 min
Els jugadors del Barça fan volar Pep Guardiola a Wembley després de derrotar el Manchester United en la final de la Champions.

BERLÍNLa vigília semblava que Pep Guardiola somiava en la lliga anglesa, o almenys així s'havien interpretat les seves últimes paraules públiques. Però al final del somni l'entrenador català es va despertar a la Bundesliga. Sorpresa. Incredulitat. Eufòria. El futbol alemany va reaccionar ahir fregant-se els ulls plenament feliç. Com si li hagués tocat la grossa. Com si tothom s'hagués de pessigar per confirmar que el somni no acabava, sinó que començava a Munic.

Fins i tot el màxim rival bavarès i actual campió, el Borussia Dortmund, en boca del seu director executiu, Hans-Joachim Watzke, s'afanyava a "felicitar de tot cor i sense enveja al Bayern per la incorporació de Guardiola". "Ho trobo meravellós", concloïa.

Encara estaven més contents, lògicament, a Munic. "M'he de treure el barret amb aquest fitxatge", va indicar el president honorífic del Bayern, Franz Beckenbauer. Poques vegades un fitxatge tan transcendent ha estat tan sigil·lós. " Habemus Pep", se li va escapar, sorneguer, al president del consell d'administració del club, Uli Hoeness.

Fumata blanca i cop d'efecte. Tot a l'hora. Si Guardiola va jugar al Dream Team i el va entrenar en la seva sublimació blaugrana, ara aterra a Alemanya per crear la dream league .

Aquest és l'orgull que s'amaga rere l'impacte de la notícia d'ahir. Guardiola arriba i honorifica la Bundesliga, una competició que ha escrit a poc a poc i amb bona lletra totes les lliçons econòmiques i totes les ambicions esportives. "Si es compleix la regla del fair play financer [clubs sense deutes], Alemanya dominarà el futbol europeu", assegura Hoeness. No en va, ningú té dubtes que la solidesa del Bayern ha estat una de les claus que han seduït Guardiola.

El club bavarès ha aconseguit pagar la hipoteca del seu modern Allianz Arena -estrenat en el Mundial del 2006- en tot just sis anys. Ara tots els ingressos de l'estadi són nets i es concentraran en inversions esportives "amb seny", postula Hoeness.

Per què ha triat realment Guardiola la Bundesliga? No és una qüestió de diners. Aquesta competició no admet per llei ni xeics ni magnats. "Guardiola arriba amb humilitat i no com a diva", es va congratular ja el Frankfurter Allgemeine . És un honor per al futbol alemany disposar del "millor tècnic del món, el més llest de la classe". I justament en un "moment d'esclat", com diu Hoeness: "Els clubs alemanys mai havien viscut aquest boom de salut".

Injecció d'autoestima. El Bayern llança el missatge als seus competidors interns i externs que té feeling amb un tècnic extraordinari que ha entrenat els jugadors més especials. Per al setmanari Elf Freunde , "l'únic risc és que Guardiola mai no ha treballat fora de Barcelona com a entrenador", i el Bayern, en l'últim experiment d'apostar per un tècnic jove i "revolucionari" (Jürgen Klinsmann), no se'n va sortir. "Però Guardiola no arriba a fer la revolució, sinó amb les idees clares", pondera.

Al capdavall, Pep Guardiola arriba per fer cordar els cinturons a la Bundesliga i ajudar-la a enlairar. Sepp Guardiola, com ja el coneixen, té el cel obert a Alemanya. Tothom a volar.

stats