FUTBOL
Esports 19/06/2019

Un Brasil sense 'punch' s'ennuega amb Veneçuela i el VAR

Amb tres gols anul·lats, el Brasil empata (0-0) i es jugarà el liderat del grup amb el Perú

Efe
L'àrbitre anul·la el gol de Firmino durant el Braisl-Veneçuela de la Copa Amèrica

SalvadorLa selecció veneçolana ha aconseguit aquest dimecres a la matinada un valuós empat sense gols (0-0) a Salvador, que el manté viu a la Copa Amèrica i deixa en un mar de dubtes un Brasil pobre, sense 'punch' i que ha vist com l'àrbitre i el VAR li anul·laven tres gols.

La 'canarinha' ha decebut un cop més, com ja va fer en la primera part contra Bolívia, i amb prou feines s'ha acostat amb perill a la porteria de Faríñez, excepte en els minuts finals, quan ha posat una marxa més, tot i que més amb el cor que amb el cap. Tampoc ha tingut la dosi de sort necessària. Els seguidors brasilers han celebrat un gol de Firmino, un altre de Gabriel Jesús i un tercer de Coutinho, però el col·legiat xilè Julio Bascuñán ha acabat anul·lant-los per falta prèvia en el primer i per fora de joc, gràcies al VAR, els dos restants.

Al Brasil, l'entrada d'Arthur, que tornava a la titularitat, semblava que donava a l'equip una marxa de velocitat més, però aquest ímpetu no s'ha transformat en gols. Els jugadors dirigits per Tite han abusat de les centrades laterals cap enlloc i d'un joc molt mastegat, sense ritme, que ha permès als veneçolans desbaratar qualsevol intent individual. L'emoció inicial s'ha diluït en un obrir i tancar d'ulls i el partit s'ha assemblat cada vegada més al primer contra Bolívia.

El director d'orquestra, Philippe Coutinho, ha passat gairebé inadvertit i fins i tot en un intent ha xutat a l'aire, com si el seu cap fos lluny de Salvador. Veneçuela no ha renunciat completament a l'atac i ha aprofitat el espais que deixaven al darrere Dani Alves i Filipe Luis per provar sort a través de Darwín Machís i Jhon Murillo.

De fet, l'oportunitat més clara ha arribat al minut 18, quan el davanter Salomón Rondón ha guanyat en el salt Marquinhos, però la seva rematada ha sortit desviada per ben poc. Quan l'àrbitre ha xiulat el final dels primers 45 minuts, després d'anul·lar el gol a Firmino per falta prèvia, l'afició local s'ha dividit entre aplaudiments i xiulets.

A Tite tampoc li ha agradat el que havia vist i ha fet entrar Gabriel Jesús i Fernandinho, per Richarlison i Casemiro, respectivament. Els seguidors han celebrat el gol del davanter del Manchester City, però el col·legiat l'ha tornat a anul·lar després que el VAR ha vist que Firmino havia participat en la jugada i estava en fora de joc. A partir d'aquí han començat els nervis. Tite, desesperat a l'àrea tècnica, ha esgotat els canvis fent saltar al camp Everton a vint minuts per al final.

Coutinho ha vist porteria al minut 88, però de nou Bascuñán i el VAR li han anul·lat el gol per fora de joc de Firmino. Per acabar la nit, Coutinho i Alves s'han vist obligats a passar per un control antidopatge després de ser escollits a dit pels metges de la Conmebol.

Amb aquest resultat, el grup queda obert. El Brasil encara el lidera amb quatre punts, els mateixos que té el Perú, el seu pròxim rival, i dos menys que Veneçuela, que jugarà en l'última jornada amb Bolívia, cuer amb zero punts.