ADECCO OR
Esports 04/02/2013

Borja Comenge: "Hezonja és el millor jugador que mai he entrenat"

Valoració "La sensació és bona perquè els joves estan creixent, que és del que es tracta" Estil "El sistema de joc és molt semblant al del primer equip" Mario Hezonja "És llest i no té por de l'error"

à.g.
2 min

El Barça Regal B estrena aquesta temporada categoria. El seu entrenador, Borja Comenge, fa balanç de com han anat les primeres 16 jornades de l'Adecco Or.

Quina valoració fas?

Hem tingut coses bones, però hi ha aspectes per millorar. Com a equip hem d'aconseguir acabar tots els partits amb opcions de competir pel resultat i això no sempre ha estat així. La sensació és bona perquè els joves estan creixent, que és del que es tracta. La majoria de jugadors debuten a la categoria i s'han adaptat molt ràpidament.

¿Et preocupa l'acumulació de massa jugadors amb un futur interessant? No sé si és senzill que no s'acabin fent ombra entre ells.

Això mai és un inconvenient. Nosaltres treballem amb la il·lusió que el màxim nombre de jugadors possible acabin arribant al primer equip del Barça. Si això passa, la competència que es trobaran serà ferotge. Intentem que la gent tingui minuts perquè se'ls guanya, no perquè el seu company és dolent.

¿El sistema de joc és el mateix que el del primer equip?

Molt semblant. Les normes defensives i els conceptes bàsics ofensius de joc són gairebé idèntics. Utilitzem les mateixes transicions i el mateix tipus de bloquejos i fins i tot algun sistema de joc.

¿Mario Hezonja és el millor jugador que mai has entrenat?

Sí, sense cap mena de dubte. Me l'imagino jugant al màxim nivell. Sé el que és i el que pot arribar a ser i no tinc cap dubte del seu potencial. Ara és un jugador top dins de la seva generació i, si continua treballant, arribarà al màxim nivell.

Quines característiques té?

És un jugador llest que no té por de l'error. Domina el joc ofensiu i, per la seva capacitat atlètica, podria fer el mateix en defensa i en el rebot, però no ha tingut aquesta formació. Mentalment encara és un jugador difícil de portar. Té coses molt bones i coses millorables, ja que de vegades encara perd el control. Es mou per estats d'ànims i ha de millorar l'estabilitat.

stats