OPINIÓ
Esports 19/02/2012

La Bomba no falla mai

Roger Grimau
2 min
Joan Carles Navarro en acció  a la Copa.

Bloqueig directe de Navarro amb Lorbek, la defensa surt agressiva a tapar l'escorta, que fa una passada picada per al pivot, que, lliure de marcatge, anota. Defensa sublim de Sada, que roba la pilota i assisteix a Fran per a l'esmaixada. Sergi Vidal reboteja en defensa i, després d'esquivar un parell d'adversaris, finalitza el de punta a punta amb un bàsquet a anella passada. Rebot en atac poderós de Felipe Reyes, que anota un cop més. Direcció magistral de Prigioni…

Hi ha un torneig paral·lel al dels grans, un esdeveniment ple de nens que somien a arribar un dia a jugar la Copa dels grans. Nens que anhelen que els seus equips sèniors es classifiquin per poder jugar la Minicopa. Amb 13-14 anys ja podem veure molt bons jugadors que tracten d'imitar les jugades dels seus jugadors preferits. És una edat per aprendre, per entrenar i seguir les instruccions dels seus entrenadors-formadors. No hem d'oblidar, però, que són nens, i el més important és que gaudeixin del joc, que s'ho passin bé. Seria bo allunyar-los de la pressió d'haver de guanyar. D'aquesta manera n'aprendran més i la seva evolució serà, de ben segur, positiva.

Els dos primers dies a l'hotel s'ha d'anar amb compte de no arribar tard a les reunions i menjars. El motiu són les coincidències horàries amb les altres plantilles, i els ascensors se'n ressenten: quan s'obre la porta… va ple. Si no ets a les primeres plantes, ja cal que surtis amb temps.

No obstant això, hi ha una sensació que m'encanta: veure com ens anem quedant sols . Això significa que hem avançat i que jugarem per guanyar el títol.

L'Erazem, com sempre. Sembla que no vagi amb ell, amb aquesta cara de "Tranquils que aquí no passa res!" Ara et faig un moviment al pal baix, et finto i te la fico per allà, ara surto a 6,75 i la clavo. Ara em vénen a fer un dos contra un, doncs té, que la fiqui el meu company… He vist pocs jugadors amb la qualitat de Lorbek i amb la seva gran naturalitat. Veure el Víctor a pista, a més, em dóna una tranquil·litat molt gran, i com més important és el partit i el moment, més es creix. Controla, defensa, reboteja, assisteix, anota…

Avui, dia per al Juanqui. Tot i estar tocat físicament, ho dóna tot per al seu club i els seus companys, sap que veure'l a la pista els dóna tranquil·litat. Si té el dia i anota, perfecte; si no, sap que atrau molt als defensors rivals i posa la pilota on cal perquè un company anoti.

stats