Esports 22/07/2011

Bojan, la jove promesa, marxa al Roma per acabar de fer-se gran

Després de ser un dels jugadors més precoços del planter i de no tenir gaires minuts en els 4 anys que ha estat al primer equip, Bojan marxa cap al Roma per continuar creixent com a futbolista.

Martí Molina
3 min
Bojan Krkic se'n va al Roma de Luis Enrique amb l'objectiu de créixer com a futbolista per tornar a jugar algun dia al Barça.

Barcelona.L'arribada d'Alexis Sánchez al Barça era l'últim escull perquè Bojan es convertís en jugador del Roma. El futbolista de Linyola, l'eterna promesa de les categories inferiors blaugranes, abandona l'equip que el va formar com a futbolista per provar sort en una altre gran del futbol europeu. La capital italiana serà la pròxima casa del jove jugador, on intentarà trobar aquells minuts que mai no va acabar de trobar al primer equip del Barça.

La història de Bojan Krkic és la d'un futbolista precoç que, segons molts analistes del futbol, va aterrar al primer equip del Barça abans d'hora. De fet, només tenia 16 anys quan va debutar, de la mà de Frank Rijkaard, en un amistós a Egipte contra l'Al-Ahly, en què a més va anotar el segon gol blaugrana. Era la temporada 2006-2007, i el futbolista acabava d'arribar al Barça B procedent del juvenil A.

La progressió de Bojan va ser supersònica. En tan sols un any va passar de jugar amb els juvenils a fer-ho a la Primera Divisió, després d'un pas breu pel segon equip. Va ser la temporada 2007-2008, quan va estar a cavall del primer equip i el filial. Tanmateix, va disputar 31 partits a Primera, 8 a la Copa i 9 a la Champions; va marcar 12 gols.

Bojan Krkic marxarà cap a Itàlia amb l'experiència d'haver jugat quatre temporades al màxim nivell futbolístic, amb 163 partits i 41 gols, i havent aixecat fins a deu títols. Entre altres, dues Champions, tres Lligues i una Copa del Rei. Però el jugador de Linyola també serà recordat per haver trencat dos rècords absoluts amb el Barça: el de ser el debutant més jove del club a la Lliga de Campions (contra l'Olympique de Lió, amb 17 anys i 22 dies) i el de ser el golejador blaugrana més jove a la Lliga (contra el Vila-real, amb 17 anys, 1 mes i 22 dies). A més, Bojan es va convertir en el segon golejador més jove de la història de la Champions (contra el Schalke 04, amb 17 anys i 217 dies), només superat pel ghanès Ofori-Quaye (17 anys i 195 dies).

Després d'aquella primera temporada, en què es va guanyar l'admiració dels culers i del món del futbol, Bojan va passar a ser, a tots els efectes, jugador del primer equip. Era el primer any de Guardiola a la banqueta, i el tècnic de Santpedor va utilitzar el futbolista com un revulsiu a la Lliga -tan sols va disputar 6 partits de titular-. En canvi, sí que va disputar tots els partits de Copa, de titular, i va anotar 5 gols. Un a la final, en què els blaugranes van imposar-se a l'Athletic Club (4-1).

En el segon any del Barça de Guardiola (el tercer de Bojan al primer equip), el jugador va tenir un rol similar. Però l'equip va caure eliminat a la Copa del Rei en segona ronda, contra el Sevilla, i el futbolista es va quedar sense poder disputar més minuts a la seva competició. Tot i això, el jugador de Linyola va disposar de més oportunitats -sobretot quan l'entrenador va deixar de confiar en Ibrahimovic- i les va saber aprofitar, ja que va anotar 6 gols en els últims 8 partits de Lliga que va disputar. Fins i tot va marcar un gol que hauria pogut canviar la seva història personal, a les semifinals de la Champions contra l'Inter. Però l'àrbitre va invalidar l'acció per unes mans prèvies de Touré i va privar Bojan de tocar la glòria amb les mans.

Després d'aquell final de temporada explosiu, Bojan confiava a reivindicar-se definitivament el curs 2010-2011. Tanmateix, una lesió a principis de temporada li va impedir completar una bona preparació amb els seus companys. Malgrat tenir pocs minuts, el club el va renovar fins al 2015, en un gest per demostrar-li la confiança en ell. Però les oportunitats, poques, que va tenir després, no li van servir per convèncer l'entrenador. Bloquejat de cara a porteria, el futbolista només va poder anotar 7 gols en tota la temporada, el pitjor registre des que és al primer equip.

Amb el pretext de buscar més minuts al terreny de joc, Bojan Krkic fa les maletes i marxa cap al Roma de Luis Enrique, on intentarà demostrar que té nivell per fer realitat el seu gran somni: tornar al Barça i triomfar com a futbolista.

stats