Apunts basquetbolístics
Esports 22/06/2011

Bogeria a Minneapolis

2 min
Bogeria a Minneapolis

Ricky Rubio tan sols va necessitar uns segons per convèncer mig món que la seva decisió d'anar als Minnesota Timberwolves ha estat encertada. En una roda de premsa televisada a través de NBA TV i de FS North, el base va guanyar-se l'estima de tothom. El català va tenir temps de bromejar amb els jerseis que s'ha comprat per viure a Minneapolis, de citar unes paraules de Magic Johnson, de presentar la seva família i, sobretot, de somriure, de somriure molt.

Durant els 50 minuts que va durar la seva roda de premsa, Rubio es va mostrar tranquil i sense problemes de comunicació, tot i que l'anglès encara és una llengua que no domina totalment. "Sé que heu esperat dos anys, però el més important és que ara ja sóc aquí", va dir Rubio, sorprès per la rebuda que li han fet els aficionats.

La majoria de preguntes dels periodistes nord-americans van ser senzilles, encaminades a elogiar el club, la ciutat o els seus nous companys, però Ricky Rubio també va saber sortir-se'n amb les complicades. "Algunes vegades les estadístiques no ho expliquen tot i aquest és un esport col·lectiu. Si hagués volgut competir individualment, hauria jugat a tenis", va dir quan li van qüestionar el seu rendiment al Regal Barça.

David Kahn, president dels Wolves, no va amagar la seva satisfacció: "Ha costat molt i ara es quedarà aquí molt temps. Hem de deixar-lo que creixi en el seu primer any, i després ja veurem realitzades les moltes expectatives que hem posat en la seva presència a l'equip", va dir.

El jove de 20 anys va assegurar que era molt feliç: "No tinc problemes amb el clima, estic mentalitzat per treballar fort i sóc conscient que el procés d'adaptació a la NBA no serà gens fàcil, però he arribat mentalitzat per treballar sempre molt", va assegurar Rubio, que va ser seleccionat amb el número 5 en el draft de fa dos anys pel seu nou equip.

La franquícia de Minneapolis té clar que vol aprofitar el ressò mediàtic del jugador català i demà ha organitzat un altre acte en què els aficionats li podran fer preguntes. Rubio, que estarà acompanyat per Wes Johnson, serà la gran atracció de la festa prèvia al draft de la NBA, on els Wolves seran el segon equip de la NBA a escollir un jugador universitari. Els analistes especialitzats aposten que obtindran els serveis de Derrick Williams, un aler d'Arizona.

stats