EL RIVAL
Esports 16/01/2011

Bin Nasser, un atípic xeic enamorat del luxe i el futbol

El Màlaga guarda amb més secret els moviments del seu propietari, Abdullah Bin Nasser Al-Thani, que l'alineació de Manuel Pellegrini. A Barcelona ningú no sap si avui es presentarà.

Albert Solé / àlex Gozalbo
2 min
Ultimament, Florentino

BarcelonaBin Nasser, que dirigeix un conglomerat d'empreses que compta amb més de 3.000 treballadors i opera en fins a 30 països, és un personatge atípic. Entre els diferents càrrecs que ocupa, el xeic propietari del Màlaga és vicepresident del consell d'administració del Banc de Doha, un dels més importants del Pròxim Orient.

A més, Bin Nasser té inversions en diversos sectors que van des de cadenes hoteleres i de centres comercials fins a empreses de telefonia mòbil, agències de viatges i botigues de moda i electrònica, passant per concessionaris de cotxes i camions. Últimament ha arribat a acords amb companyies de programes informàtics, arquitectura i publicitat. Són aquests tipus de negocis els que marquen la seva agenda i no el futbol, així que la seva presència aquesta nit no està garantida.

La informació amb la qual treballa el Barça és que Abdullah Bin Nasser Al-Thani no acudirà al tradicional dinar entre directives, en què el Málaga serà representat pel seu vicepresident. Del partit, en canvi, ningú no en sap res, així que la llotja estarà preparada per si hi ha sorpresa d'última hora.

Normalment els rivals futbolístics del Màlaga desperten la passió del seu mandatari, un enamorat del futbol, però no tant com les curses de cavalls. Ben Nasser no va faltar a la cita del seu equip al Santiago Bernabéu, conscient de l'impacte mediàtic de la seva presència al costat de Florentino Pérez.

El xeic ha realitzat algunes millores en les instal·lacions de la Rosaleda, estadi que ara té unes banquetes iguals que les del Santiago Bernabéu i una gespa com la del camp del Mallorca, conjunt del qual el Màlaga ha fitxat Benito Mateo, el millor expert en la matèria.

El seu gran projecte, però, encara no s'ha realitzat, ja que Bin Nasser espera construir un estadi a Màlaga amb el tercer aforament de la Lliga BBVA. El xeic invertirà 350 milions d'euros en un recinte amb capacitat per a més de 60.000 espectadors. Tan sols al Camp Nou i al Santiago Bernabéu hi cabrà més gent.

Lligams amb el Mundial del 2022

Amb l'absorció del seu deute, Abdullah Bin Nasser Al-Thani va evitar el passat més de juny la desaparició del Málaga, club que espera portar a la Lliga de Campions en tan sols tres anys. De moment, ha aconseguit que Al Jazeera, que fins ara només emetia els partits del Barça i el Madrid, s'interessi també pels compromisos del Màlaga.

L'objectiu de Bin Nasser, que domina el club tan sols amb l'ajuda del vicepresident, Abdullah Ghubn, i el seu fill de 18 anys, és clar: promocionar els seus negocis de cara al Mundial de Qatar del 2022 i fer-se conegut.

L'emirat de Qatar fa anys que aposta fort per l'esport, amb el gran objectiu de classificar-se per a un Mundial. Ja que no ho aconseguia als terrenys de joc, finalment va garantir-se la participació com a país organitzador.

Els vincles del Barça amb Qatar són evidents. El president Sandro Rosell va ser clau en un dels projectes més ambiciosos de l'Emirat a nivell esportiu, l'acadèmia Aspire. A més, l'equip lluirà la propera temporada Qatar Fundation a la seva samarreta.

stats