HOQUEI PATINS
Esports 31/01/2012

Beto Borregán: "Tinc la il·lusió de veure la meva samarreta penjada"

Continuïtat Estem parlant per renovar any a any Lliga Suposo que seria un fracàs no guanyar-la, ja que tenim un bon avantatge, però queda mitja volta

David R. Jover
2 min
Borregán creu que encara podrà jugar dues temporades al mateix nivell amb el Barça al Palau.

El Barça te molts punts d'avantatge a la OK Lliga i, per tant, mig campionat al sac. Beto Borregán, capità del Barça d'hoquei patins, fa disset temporades que és al primer equip del Barça i té la il·lusió que quan es retiri la seva samarreta sigui la primera d'hoquei penjada al sostre del Palau Blaugrana.

No aconseguir aquesta OK Lliga seria un fracàs?

Suposo que sí, perquè ara tenim un bon avantatge, però encara queda tota una volta. És cert que la diferència és considerable, però hem de continuar treballant.

I la Copa d'Europa?

En un club com el Barça hem d'arribar a les finals. Un cop siguem finalistes pot passar de tot, però l'objectiu és arribar a la final vuit.

Què ha canviat respecte de l'any passat?

No gaire cosa, només que seguim sent ambiciosos i volem continuar guanyant títols.

Vas compartir vestidor amb Cairo. Com és la vostra relació?

Molt bona, excel·lent. És molt fàcil treballar amb ell perquè sé com pensa, què li agrada i quin hoquei vol jugar. L'hoquei que practiquem aquest any és molt més atractiu que el de l'any passat.

Sou un cas únic. Tots els jugadors teniu perfil a Twitter.

Sabem que les xarxes socials són importants per poder arribar a la gent i que els aficionats puguin saber què fem, quan juguem, on, i a quina hora. És una gran eina.

S'ha notat en l'afluència de públic.

Aquesta temporada ve més gent a veure'ns que la passada. Si fidelitzem 500 o 1.000 aficionats, després ens portaran més gent.

L'OK Lliga necessita equips a les grans capitals per aconseguir més difusió?

Sens dubte. Si es consolidés en grans ciutats com Madrid, Bilbao o València, per exemple, segurament tindria més ressò.

Quin és el secret per acumular disset anys al primer equip?

L'ambició de jugar en aquesta casa és molt gran i has de lluitar cada dia per ser el millor. Has de tenir constància i oferir un bon nivell, sinó dures poc.

Fins quan tindrem Borregán a les pistes?

Cada any que passa és un menys que falta per al moment de retirar-me, però serà el dia que el físic em digui prou. Encara puc jugar un parell d'anys, n'estic del tot segur.

Al juny acabes contracte amb el Barça. Quin és el futur de Borregán? Renovaràs contracte?

Hem començat a tenir contactes, però la sort que faci tant de temps que sóc al Barça permet que em deixin decidir, i ara anem any a any.

Somies veure la teva samarreta penjada al Palau?

D'il·lusió en tinc, però no n'hi ha cap d'hoquei patins. A tothom li agradaria que la seva fos la primera, però és complicat que passi si no ha passat fins ara.

Per què no n'hi ha cap?

No ho sé, però ja fa molts anys que la gent de l'hoquei sobre patins reclama una samarreta penjada al Palau i no hi és.

Fa 17 anys que ets al primer equip i has guanyat nou Copes d'Europa.

És cert, però abans també hi ha hagut grans jugadors i tampoc tenen la seva samarreta penjada. La il·lusió no la perdo, tot i que un homenatge del Palau ja seria un gran premi.

stats