HOQUEI PATINS
Esports 18/05/2012

Beto Borregán: "El Barça m'ha donat molt més del que jo li he donat"

Adéu "Volia deixar-ho jugant al màxim nivell, no assegut a la banqueta" Homenatge "És increïble que sigui el primer jugador d'hoquei del club a qui li retiren la samarreta"

David R. Jover
2 min
Beto Borregán, capità del Barça d'hoquei patins, a les instal·lacions del club blaugrana.

Alberto Borregán (1977) va anunciar ahir que penjarà l'estic i els patins a final de temporada. Després de divuit temporades al primer equip del Barça, Beto serà el primer jugador de la secció d'hoquei que tindrà la samarreta al racó més alt del Palau Blaugrana.

Finalment l'hoquei patins tindrà una samarreta al Palau i serà la teva. ¿Et sents un privilegiat?

Hi ha molta gent de la secció d'hoquei que mereixeria tenir la samarreta penjada. Hi ha un grapat de jugadors emblemàtics que han estat institucions aquí dins, com per exemple Paüls, Cairo i Folguera. Sens dubte és increïble que jo sigui el primer i sentiré coses inimaginables.

Hi ha gent que també se la mereix, però potser la teva samarreta serà una mica de tots ells.

Espero que quan la pengin ells també se n'alegrin. Tant de bo sigui així. Quan la vegi allà dalt serà un somni fet realitat perquè hi ha cops que amb els meus companys feia broma i mirava les samarretes penjades al Palau. Cada cop que torni no deixaré de mirar cap amunt.

Quan vas dir-te: "Això s'acaba"?

Fa uns dos mesos que vaig prendre la decisió. Sobretot després de la Copa del Rei de Vilanova. Encara sóc important dins l'equip, però no tant com jo voldria. Aleshores vaig veure que a poc a poc anava perdent minuts, importància. Els joves pugen molt forts i era el moment de retirar-me de jugar al màxim nivell.

Amb qui ho vas comentar primer?

Amb l'entrenador. El Gaby, que és molt intel·ligent, també es va adonar que això s'acabava. Ell també ho veia com jo, que jugava minuts, que era important, però que a poc a poc ho aniria perdent. Em va animar a fer el pas i a retirar-me amb molt bon gust de boca.

Hauries pogut seguir jugant un any més.

Al gener tenia clar que volia seguir. Però les coses canvien i el meu caràcter no em permetia seguir un any més i estant, potser, assegut a la banqueta i animant. Que ho hauria fet, però hauria estat molt dur per mi viure una situació com aquesta. Crec que és la decisió encertada.

Ara la teva vida canvia, però seguiràs vinculat al club.

Això és fantàstic, de debò. Inimaginable. Tothom espera poder jugar al Barça, però no 18 anys al primer equip i al màxim nivell. I si a més després segueixes vinculat al club és massa. Això em supera. El Barça m'ha donat molt més del que jo li he donat.

Com imagines el futur del Barça sense tu?

Esplendorós. Crec que ara ens ve a veure més gent, l'hoquei torna a estar viu i a més estem fent un joc atractiu. Tenim jugadors ofensius que l'espectador vol veure i el futur serà molt maco perquè a més els joves de les categories inferiors són molt bons i sembla que ve una bona fornada, igual que amb el futbol.

Sempre s'ha comentat que Beto Borregán és del Madrid. És cert?

Sempre s'ha dit, però ni de conya sóc del Madrid. Si hagués de desmentir tothom que ho deia no acabaria mai. Mai he sigut del Madrid ni ho seré. Com vols que sigui del Madrid si he estat 18 anys defensant la samarreta del Barça? He estat mamant barcelonisme des de petit.

stats