Publicitat
Publicitat

Barça

Benedito: "No es vota una reforma de l'estadi, és donar un xec en blanc a la directiva"

L'aspirant a la presidència del Barça critica la poca concreció del projecte, acusa la Junta "d'ocultar informació" i demana a Bartomeu que convoqui eleccions a l'estiu

Agustí Benedito, acompanyat de Lluís Geli (candidat a vicepresident en la seva candidatura) ha ofert aquest dimecres una roda de premsa per valorar la campanya del referèndum sobre el Nou Espai Barça que es farà aquest dissabte al Camp Nou perquè té "la necessitat" de fer-la. L'aspirant a la presidència del Barça, basant-se en enquestes als socis blaugranes, ha afirmat que una àmplia majoria reconeix que cal modernitzar l'estadi i ha admès que ell també hi està a favor. Però l'ha matisat: "Però això no és el que es votarà al referèndum. Allà es vota donar un xec en blanc a la directiva, es vota fum", ha dit, criticant la poca concreció de la reforma del Camp Nou proposada. "I donar un xec en blanc sempre és perillós, però ho és més encara amb aquesta Junta Directiva, que s'ha fet un fart d'incomplir els seus compromisos electorals. El nostre posicionament en aquest referèndum tan inconcret és de no voler donar aquest xec".

"La votació més important del club en els pròxims anys no pot estar tan viciada", ha lamentat Benedito, que creu que guanyarà el "sí" en el referèndum però "no perquè els socis vulguin aquesta reforma de l'estadi de 600 milions d'euros o més, sinó senzillament una reforma". "Però potser altra gent vota "no" com a càstig a la Junta".

Benedito, que ha avançat que després de no fer oposició en els últims mesos activarà la seva presència als mitjans si no hi ha canvis en la direcció del club, ha demanat a Josep Maria Bartomeu "que convoqui eleccions" aquest estiu. "Que les avanci, que les guanyi i s'asseguri sis anys més al càrrec", l'ha desafiat.

La votació de dissabte, segons Benedito, "condicionarà el model de club" perquè reduirà la capacitat d'inversió per als fitxatges, la independència com a club del Barça o les polítiques de preus d'abonaments. "Aquest caràcter popular i transversal que tots volem per al Barça vindrà condicionada per aquesta decisió", ha sentenciat. A més, Benedito ha posat en dubte la legitimitat de Josep Maria Bartomeu per afrontar la votació d'aquesta reforma. "Els estatuts el legitimen, però ell mateix va admetre que la idea neix de Sandro Rosell. Crec que és una votació que ha de crear debat en el context d'unes eleccions".

Benedito creu que la inversió prevista per a la reforma de les instal·lacions del Camp Nou "és desproporcionada" i ha criticat la manera de "fer propaganda" de la directiva en les últimes setmanes. "De cop i volta s'han apropat al soci, amb una campanya molt potent i gastant-se molts diners, sense crear debat". El candidat a la presidència del Barça veu "una ocultació d'informació" en tot el procés d'explicació del referèndum. "Els nostres tècnics ens diuen que més de 20.000 abonats es veuran afectats per les obres i ells diuen que cap", ha dit, i ha previst més implicació de Qatar en la reforma del que s'ha exposat des de l'actual directiva perquè "és evident la preferència que té aquesta Junta amb Qatar".

Prenent de referència altres obres i reformes d'estadis a Europa, Benedito ha fet càlculs que demostrarien "una important desviació del pressupost", que en molts casos ha superat el 50%. "Una falta de previsió d'aquest nivell comprometria molt l'economia del club. Però ells no ho expliquen", ha dit. "En l'ús de les xifres d'aquesta operació s'està confonent al soci", ha explicat Benedito, que demana al soci que es pensi "quin model de club vol votar".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF