NATACIÓ
Esports 17/01/2013

Belmonte i Fuentes, dos futurs diferents

Finalment, Mireia Belmonte ha arribat a un acord per entrenar-se amb el CN Sabadell, i dilluns anunciarà el seu futur, que no serà en un club català. Andrea Fuentes es podria perdre el Mundial de Barcelona per lesió.

Albert Vilardaga
2 min
Belmonte i Fuentes,  dos futurs diferents

BARCELONA.La doble medallista olímpica Mireia Belmonte començarà a entrenar-se a les instal·lacions que el Club Natació Sabadell té a Can Llong, i ho farà a les ordres del seu anterior entrenador, el francès Fred Vergnoux, segons va avançar Ràdio Sabadell. Aquesta decisió és fruit de les gestions que han dut a terme les dues parts implicades, i també el Consell Superior d'Esports, la Secretaria General de l'Esport i les federacions catalana i espanyola. La tasca conjunta de les parts ha aconseguit desbloquejar la situació i que finalment hagi arribat a bon port.

Després del seu pas pel CAR de Sant Cugat i per França, Belmonte es podrà entrenar, com desitjava, a les ordres de Fred Vergnoux, l'entrenador que la va portar a guanyar les dues medalles olímpiques. Tot i aquest nou pas, la nedadora de Badalona no competirà amb llicència del club que presideix Miquel Torres, i si no hi ha cap canvi d'última hora dilluns té previst anunciar el club amb el qual competirà a partir d'ara. La roda de premsa de la badalonina serà a Madrid, i sembla que el nou club de Belmonte no serà ni català ni de les illes Balears. El primer repte que tindrà la badalonina serà el Mundial de Barcelona.

Per la seva banda, el CN Sabadell s'ha assegurat una compensació econòmica de la Federació Espanyola de Natació (RFEN) pel paper que Vergnoux tindrà com a tècnic de Belmonte, i sense que hagi transcendit la quantitat exacta es parla que seran poc més de 2.000 euros.

El Club Natació Sabadell no descarta que altres nedadors que fins ara treballaven amb la Reial Federació Espanyola de Natació passin a fer-ho a les ordres del director tècnic del club.

Fuentes, dubte per al Mundial

D'altra banda, l'actual referent de la natació sincronitzada espanyola, Andrea Fuentes, es podria plantejar no participar ni en el solo ni en el duo -amb Ona Carbonell- del pròxim Mundial de Barcelona si no està en òptimes condicions, segons avança Josep Ramon Costa-Jussà, especialista en natació, al seu blog.

Una lesió a l'esquena que arrossega des de fa temps, i també el cansament que produeix el treball exhaustiu que requereix l'alta competició, serien les principals raons per les quals la successora de Gemma Mengual podria renunciar a les dues proves.

Segons la cadena Cope, la parella d'Ona Carbonell per al duo dels Mundials de Barcelona podria ser Marga Crespí o Paula Klamburg, que ja estan preparant la coreografia.

stats