DOPATGE
Esports 11/08/2013

Beckenbauer, sobre el dopatge: "Nosaltres rebíem injeccions vitamíniques"

L'alemany parla en la televisió pública ZDF sobre el dopatge i diu que les injeccions que rebien no sabia en què consistien

Efe
1 min

BerlínL'exjugador alemany Frank Beckenbauer ha afegit llenya al foc a l'escàndol sobre el dopatge a l'Alemanya occidental després d'admetre que en els seus temps en actiu rebien "injeccions vitamíniques" sense saber en què consistien.

"Esclar que preníem injeccions de vitamines. Què sé jo... El doctor ens deia: 'Són injeccions de vitamines'", ha declarat Beckenbauer a la televisió pública ZDF en el 50è aniversari de l'espai esportiu estrella 'Sportstudio'.

El 'kaiser', però, ha caigut repetidament en contradiccions quan ha parlat de dopatge. Primer ha afirmat que en els seus 20 anys de professional mai es va veure forçat –per indicació dels seus tècnics o metges esportius– a prendre res "que no sabés el que era". Però tot seguit ha parlat de l'aplicació d'injeccions vitamíniques de contingut desconegut.

En el programa de la ZDF, Beckenbauer ha començat a complicar l'assumpte quan li han recordat una frase que ell va dir en una entrevista l'any 1977. Llavors, el 'kaiser' afirmava que des del punt de vista mèdic, a la Bundesliga estava "pràcticament tot permès" per augmentar el rendiment esportiu. Beckenbauer també va dir: "No tot el que ara es fa en el futbol és inofensiu. Les fronteres amb el dopatge són indefinides".

"Això vaig dir?", s'ha preguntat aquest diumenge Beckenbauer, i ha intentat donar una volta irònica a l'assumpte amb un "no devia ser un doble meu?". Després ha intentat tornar a la línia de les explicacions lògiques, amb l'argument que avui dia no té sentit parlar de dopatge en el futbol, ja que cada tres o quatre dies hi ha partit i no donaria temps al cos a recuperar-se.

stats