El Bayern marca la ratlla al Madrid i s’adjudica el seu torneig

Isaac Lluch
El Bayern marca la ratlla al Madrid i s’adjudica
 El seu torneig

MunicEra un torneig amistós. Un partit d’estiu. Però no va deixar mai de ser un Bayern - Reial Madrid. L’equip de Guardiola es va imposar (1-0) a la final de l’Audi Cup en un matx força entretingut, intens, amb dos equips amb problemes per fer mal des de les àrees.

El Madrid es va mostrar molt sòlid, i això que va perdre Pepe per lesió al quart d’hora. No en va l’equip de Rafa Benítez es va plantar a la final muniquesa amb un sol gol rebut en cinc partits anteriors de pretemporada. Això sí, en fase ofensiva, també va tenir problemes per executar alguna jugada provocadora que creés inseguretat en el campió alemany. Un xutàs llunyà de Kroos i una internada de Txerixev van ser les principals opcions blanques al primer temps. El Bayern, en canvi, va maleir no anar al descans amb una renda a favor, ja que ho va provar des de la frontal amb Alaba i Müller -la pilota va tocar el pal-, en triangulació en espais curts dins de l’àrea, i arribant per banda, com quan Douglas Costa va trencar Nacho, però la seva passada de la mort Lahm no la va acabar d’aprofitar.

A la represa, els múltiples canvis a tots dos equips no van fer baixar l’interès del joc. El Bayern va acabar sent superior al Madrid, ofegat sense pilota i amenaçat sobretot per Douglas Costa i les incorporacions d’Alaba, reordenat com a migcampista. Tot i un parell de xuts perillosos de Kroos que van exigir la millor resposta de Neuer, l’equip bavarès va controlar el matx gràcies a una forta pressió i una òptima circulació del joc. Alaba, Hojbjerg i Lewandowski van poder golejar abans que a dos minuts del final el polonès assegurés el triomf i el títol honorífic per a l’equip de Guardiola just abans de l’inici de la lliga alemanya, en què el Bayern defensa el títol.