Publicitat
Publicitat

FUTBOL

Guardiola ja mana al Bayern: "Seria presumptuós pensar que aquest equip pot fer història"

Ha confirmat que Carles Planchart, Domènec Torrent, Lorenzo Buenaventura i Manel Estiarte formaran part del seu organigrama

Pep Guardiola ha sigut presentat com a nou tècnic del Bayern en una roda de premsa feta en alemany, anglès, català, castellà i italià. El tècnic de Santpedor ha seguit fidel a la seva idea de contestar a la pregunta en l'idioma en què li pregunten, parlant un alemany prou correcte. Guardiola ha fet broma recordant que "Nova York no és un lloc ideal per aprendre alemany", i ha afegit que "la meva professora d'alemany és aficionada del Borussia de Dortmund".

Davant uns 250 periodistes, Guardiola ha afirmat que és un "regal" que el club bavarès hagi pensat en ell . "És una sort, és un regal que el Bayern hagi pensat en mi i que jo pugui ser aquí". Segons el tècnic català, "en els grans equips sempre hi ha pressió, en sóc conscient i estic preparat per al desafiament". Ara, el tècnic ha afirmat que "seria presumptuós pensar que aquest Bayern pot fer història"

Quan li han preguntat què sabia sobre la Bundesliga, Guardiola ha explicat que ha vist tots els partits del Bayern i gairebé tots els de la Bundesliga. "Sé que és una lliga molt difícil i que m'hauré d'adaptar molt ràpid als nostres jugadors i als rivals". Guardiola ha explicat que "pocs clubs al món tenen una tradició tan rica i és un honor que et vulguin fitxar".

Com ja va fer al Bar ça, el tècnic ha explicat que "m'agrada atacar" i "m'he d'adaptar als nostres jugadors". El tècnic no ha parlat sobre fitxatges, i ha explicat que aquestes preguntes les hauria de respondre el secretari tècnic, i que "si un equip ha guanyat quatre títols, no cal fer grans canvis, l'equip és molt bo". Recordant el darrer any del Bayern, Guardiola ha admès que "accepto aquesta pressió", i ha dit: "M'agradaria parlar amb Heynckes, m'ajudaria molt. Doneu-me temps, pas a pas. Intentaré fer progressos per millorar el que ha deixat Jupp Heynckes".

El cos tècnic i el Barça

Finalment, ha confirmat que Carles Planchart i Domènec Torrent formaran part del cos tècnic, que fitxa el preparador físic Lorenzo Buenaventura, i Manel Estiarte formarà part del seu organigrama.

Guardiola ha parlat en diversos ocasions sobre el Barça. Podeu llegir les seves respostes aquí.

Històries de superació esportiva