Esports 26/04/2012

El Bayern fa emmudir el Bernabéu als penals

Martí Molina
LA 'DÉCIMA' HAURÀ D'ESPERAR
 El Reial Madrid era favorit, però la loteria dels penals  va allunyar l'equip de José Mourinho de la final de Munic.

El Reial Madrid va caure a les semifinals de la Lliga de Campions contra el Bayern, després que el conjunt bavarès s'imposés al Bernabéu en la tanda de penals. Cristiano Ronaldo, Kaká i Sergio Ramos van fallar els llançaments, i l'equip alemany es va classificar per a la seva final, que es disputarà al seu estadi, l'Allianz Arena de Munic. Com el Chelsea dimarts contra el Barça, ahir els bavaresos van fer fora l'altre equip favorit per disputar-se el títol de millor conjunt d'Europa.

En un partit de molts nervis, la porteria es va fer petita en el moment decisiu, al mateix ritme que el porter Neuer es mostrava imbatible. Ronaldo l'havia superat per la seva esquerra en un primer penal en la primera part del partit. Però en la tanda final el porter no va dubtar i va encertar-li la trajectòria. Després de transformar 26 penals consecutius, el portuguès va fallar el més decisiu. Igual que Kaká, que el va xutar per la mateixa banda.

Amb 0-2 a favor, Casillas va aturar dos llançaments. I quan Sergio Ramos podia haver empatat, va xutar massa alt. Schweinsteiger no va desaprofitar el primer match ball i va classificar el Bayern.

Va ser un enfrontament amb dues parts ben diferenciades. La primera, amb els dos equips buscant la porteria rival per intentar sentenciar l'eliminatòria per la via ràpida -sobretot el Reial Madrid-. La segona part i la pròrroga, amb 2-1 al marcador, van ser molt més pausades.

D'inici, els entrenadors van optar pel futbol ofensiu. José Mourinho i Jupp Heynckes van mirar endavant. El Madrid perquè necessitava el gol per capgirar l'eliminatòria. El Bayern perquè sabia que no podria aguantar 90 minuts tancat al darrere. Una aposta que va deixar espectacle i ocasions a banda i banda.

Primers minuts d'infart

David Alaba, molt castigat per les arribades de Di María, va tocar la pilota amb el braç a l'interior de l'àrea, i Cristiano Ronaldo no va fallar des dels 11 metres. Com tampoc ho va fer al minut 13, quan va rebre a la frontal de l'àrea -en posició dubtosa- i va superar el porter Neuer. Però els dos gols en contra no van atemorir els bavaresos, que van continuar apostant per atacar les bandes. I en una centrada, Pepe va agafar de manera descarada Mario Gomez al punt de penal. Robben tampoc no va perdonar des dels onze metres.

A la represa, els dos equips van fer un pas enrere. Tant madridistes com bavaresos eren conscients que l'intercanvi de cops era perillós, i que la moneda podia caure cap a qualsevol dels dos costats. Però també sabien que cedir el control del partit al rival no era bona idea.

Davant d'aquest conflicte d'interessos, Madrid i Bayern defensaven amb ordre. Avançaven les línies però sense perdre la posició ni la referència del seu porter. I en atac, movien la pilota amb certa timidesa. Els jugadors rebien poques ajudes i sovint en accions individuals.

Els minuts passaven, i els nervis es feien evidents al Bernabéu. A la gespa, a les banquetes, a la graderia. Qualsevol error podia significar dir adéu a la final. I així es va arribar a la pròrroga. I com que el guió pràcticament no va canviar, el partit va arribar a la loteria dels penals, en què el número guanyador va ser el del Bayern de Munic.