Futbol
Esports 27/08/2013

El Bayern de Guardiola perd els primers punts a la Bundesliga

L'equip bavarès es deixa empatar (1-1) a Friburg en uns darrers minuts negres en què també ha perdut per lesió Schweinsteiger. El Chelsea de Mourinho l'espera divendres a la final de la Supercopa europea

Isaac Lluch

MunicEl Bayern de Pep Guardiola ha perdut avui els primers punts de la Bundesliga. Quan semblava que s'enduria la quarta victòria en quatre jornades de Bundesliga, ha cedit un empat als últims minuts al camp d'un enèrgic Friburg. La igualada podria permetre que rivals pel títol com el Dortmund o el Leverkusen es distanciessin en la classificació si guanyen els seus partits el cap de setmana.

El conjunt muniquès ha ensopegat justament quan falten tres dies per enfrontar-se al Chelsea de Mourinho en la final de la Supercopa europea a Praga. A més a més, podria perdre per a aquest partit el seu pilar Schweinsteiger, que ha marxat lesionat.

Guardiola s'ha atrevit a introduir fins a set canvis respecte de l'alineació que va usar en el derbi contra el Nuremberg de dissabte passat. Amb Thiago acabat d'operar i Javi Martínez també descartat per problemes físics, el tècnic català encara ha deixat fora de l'onze jugadors titularíssims com els laterals Lahm i Alaba, el central Boateng, el davanter centre Mandzukic o els dos cracs Ribéry i Robben.

Al Bayern li ha costat, amb tot, ser precís en el partit. El bon inici del Friburg ha causat molts problemes al Bayern a l'hora d'intentar fer fluir el joc. Ben escalonat al camp, amb molt bona pressió i amb molta activitat ofensiva, l'equip local, que aquesta temporada disputa l'Europa League, ha resultat realment incòmode per als bavaresos. El porter Neuer ha hagut de treure el millor de si mateix per refusar un xutàs de Sorg abans que Kroos i Shaqiri també provessin sort amb tirs llunyans.

El Bayern de Guardiola, però, cada cop és més estable i aprofita molt bé els errors de l'adversari. En una acció en què Müller s'ha trobat amb temps i espai per centrar i el defensa Günter ha calculat malament el rebuig, Shaqiri s'ha trobat sol per inaugurar el marcador passada la mitja hora.

Ha anat dominant cada cop més el Bayern. Un bon contracop maniobrat per Pizarro ha permès Shaqiri disposar d'un bon xut repel·lit pel porter Baumann. El contrapunt, però, l'ha posat de seguida el local Laprevotte, que ha estat a punt de sorprendre amb un tir de rosca que ha anat a parar a l'arrel del pal esquerre de Neuer.

Ha pagat car el conjunt de Guardiola el fet de no haver sabut sentenciar quan més dominava. Kroos i Müller han tingut dues ocasions immillorables, però de nou el porter Baumann ha desbaratat el perill prodigiosament. En un final de partit negre per al Bayern, Schweinsteiger ha hagut de ser substituït lesionat i el Friburg, pràcticament en el seu únic remat, ha aconseguit igualar gràcies a Freis en una jugada mal defensada per Dante. Mal dia per als de Guardiola en vigílies d'enfrontar-se a Mourinho.