Futbol
Esports 01/08/2013

El Bayern de Guardiola doblega el City de Txiki i Yaya Touré (2-1)

L’equip alemany s’endú l’Audi Cup després de remuntar davant un competitiu rival

Isaac Lluch
Pep Guardiola dóna instruccions al seu equip a l'Allianz Arena

MunicAmb un cartell que ve podria ser d’eliminatòria de Champions, Bayern i Manchester City s’han disputat aquesta nit a l’Allianz Arena de Munic el trofeu honorífic de l’Audi Cup que finalment ha acabat en mans dels de Guardiola. L’equip bavarès, amb moltes reminiscències al joc del Barça al primer temps i Thiago –superada la seva lesió de turmell- de titular, ha doblegat un bon rival anglès justament amb un futbol molt més directe a la repesa. Li ha calgut fins i tot remuntar, però al final aquest torneig d’estiu s’ha quedat a casa.

El Bayern ha dominat possessió i camp sobretot a la primera part, però no ha estat capaç inicialment de tenir profunditat davant un Manchester City molt aculat. El conjunt de Guardiola ha tingut la virtut de ser pacient, de teixir jugades llargues ajuntat molts jugadors al mig del camp. Lahm ha pujat del lateral per ajuntar-se de seguida al futbol de combinació de Thiago, Kroos, Schweinsteiger i Ribéry, Robben i Müller, que una vegada i altra reculaven metres en la línia d’atac per oferir-se en les triangulacions.

El City està entrenat per un tècnic (Manuel Pellegrini) al que li agrada assumir el protagonisme del joc, però davant el Bayern de Guardiola s’ha encongit fins arribar al descans. Al primer temps, Pellegrini ha optat per fer molts canvis respecte l’alineació que ahir havia golejat el Milan amb cinc gols en 45 minuts (5-3). El Bayern ha tingut domini, però poc remat. Tot just Kroos i Lahm han dirigit algun xut perillós davant el porter del City Pantilimon. Les poques transicions ofensives vertiginoses dels bavaresos a càrrec de Ribéry tampoc han donat rèdit. El City, tot just ha oposat un bon xut de Jovetic abans del descans, però a la represa s’ha espavilat amb l’exblaugrana Touré Yaya i l’exsevillista Jesús Navas al camp.

Nasri i Negredo, al contracop, han fet patir Javi Martínez, que amb Guardiola serà central. El davanter espanyol ha avançat els anglesos precisament després d’agafar a contrapeu tant Dante com al navarrès (minut 60). Encara ha tingut sort el Bayern que ha pogut empatar a través de penal poc després (minut 66) per mitjà de Thomas Müller. Per llavors, Thiago ja no era al camp.

El partit ja ha tingut moltes més anades i vingudes, i qui l’ha encertat primer ha estat el Bayern amb un remat forçat de Mandzukic (min. 73) que ha acabat en gol. L’avantatge al marcador ha fet jugar més tranquils als de Guardiola. Shaqiri, amb un xutàs, i Mandzukic, amb un altre bon remat que s’ha estavellat al pal, han fet créixer la confiança als locals. Els de Guardiola han pausat el joc als últims minuts al ritme que els conveni, però els ha calgut d’una bona intervenció del porter Neuer davant Dzeko per assegurar-se un triomf de prestigi contra el City que ha creat des dels despatxos l'exsecretari tècnic blaugrana Txiki Begiristain.

El Bayern afronta ara dos partits oficials: dilluns l’estrena a la Copa davant el regional Rehden i divendres que ve el debut a la Bundesliga contra el Borussia Mönchengladbach.