FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 05/08/2013

El Bayern de Guardiola passa ronda a la Copa alemanya amb golejada

L’equip del tècnic català no ha deixat opció a la sorpresa davant el modest Rehden, de la quarta divisió alemanya. Els bavaresos, sense el concurs de Thiago, s’han imposat en l’estrena del torneig per 0-5

Isaac Lluch
El Bayern, celebrant un gol de Thomas Müller a la Copa

BerlínEl Bayern de Pep Guardiola ha avançat amb pas ferm cap a la segona ronda de la Copa alemanya. En un partit sense lluentor per l’encomiable lluita que ha mostrat el modest Schwarz-Weiss Rehden, de quarta divisió, el campió alemany ha fet els deures amb seguretat i ofici.

Conscient que era una cita de cert risc, perquè les eliminatòries en aquest torneig són a partit únic, Guardiola no s’ha refiat de la diferència de categoria entre totes dues plantilles i ha posat molta carn a la graella des de l’alineació. Cert que no han jugat ni Thiago ni Javi Martínez ni Ribéry ni el capità Lahm, però l’onze perfilat pel tècnic català ha comptat amb el porter titular, Neuer, i sis futbolistes més que van ser titulars en la final de la Champions guanyada al maig a Wembley.

El Bayern no s’ha deixat sorprendre en cap moment. El Rehden, un equip d’una població de tot just 1.800 habitants i amb tots els jugadors amateurs, s’ha mostrat descarat en la lluita cos a cos, sense cap complex davant les estrelles bavareses, i ha tingut una ocasió bona de marcar a través d’una vaselina de Neumann que finalment no ha trobat porteria. Llavors, però, Shaqiri ja havia avançat els favorits (min. 18) després de rematar fregant el fora de joc una bona jugada de Robben.

L’holandès, el més participatiu de tot el primer temps, ha enviat un xut al pal cap a la mitja hora i ha fet una bona diagonal amb la pilota cosida als peus, però després no ha precisat la rematada. El Bayern ha desplegat un joc més vertical que el vist fins ara en el primer mes de Guardiola. Sense Thiago o Lahm al mig del camp, les passades s’han filtrat molt més directament cap als puntes.

No ha sigut fàcil per al Bayern destacar davant un rival tan defensiu com entusiasta. Les passades i els moviments dels jugadors de Guardiola no han estat gaire inspirats, però els bavaresos han sabut deixar vist per a sentència el partit ja al primer temps. Un cop de cap de Thomas Müller després d’un córner a falta de poc per al descans ha aportat tota la tranquil·litat del món als bavaresos.

A la represa, el Bayern ha intimidat més dintre de l’àrea amb remats francs de Mandzukic i Müller, que, poc després d’enviar un cop de cap al travesser, ha aconseguit anotar de penal (minut 57). Amb el Rehden més destensat, l’atacant internacional no ha desaprofitat l’ocasió de completar un 'hat trick', de cap, després d’un altre córner (minut 64). Encara n’ha pogut marcar un quart, si bé el Rehden, al contracop, també ha estat a prop de fer el gol de l’honor. A falta de dos minuts per al final i després de molt insistir, qui l’ha encertada ha estat Robben per tancar un partit rodó per als de Guardiola.

En la primera ronda de la Copa alemanya han caigut quatre equips de Primera Divisió: el Borussia Mönchengladbach, el Werder Bremen, el Nuremberg i el Braunschweig.