COPA DEL REI

Bartomeu exculpa Valverde de la derrota i també defensa l’equip

“Aquest cop sí que hi han deixat la pell”, afirma el president blaugrana

“No tinc res a dir sobre això”, va respondre Ernesto Valverde a la primera pregunta de la roda de premsa de després de la derrota. Li havien preguntat si s’havia quedat sense crèdit per seguir en el càrrec. El tècnic sí que va afirmar que se sent amb forces per seguir: “Em trobo bé, però és evident que quan guanyes sempre estàs millor. La lectura és diferent del partit que vam jugar fa 15 dies [la desfeta a Anfield], tot i que la realitat és que hem tornat a perdre. No hem pogut satisfer les expectatives que havíem generat”.

Només uns minuts abans, el president Josep Maria Bartomeu l’havia exculpat de la derrota: “L’Ernesto té contracte per a la temporada vinent. No crec que la derrota hagi sigut culpa seva. A vegades, encara que dominis la possessió i generis ocasions, els gols no arriben”. Abans de la final, Bartomeu havia ratificat públicament dues vegades la confiança en Valverde malgrat la desfeta d’Anfield. Ara, però, el tècnic blaugrana s’ha quedat sense la força que li hauria donat sumar el seu segon doblet consecutiu al Barça. A part d’exculpar Valverde, un tècnic que algunes veus dins de la junta del club insten a canviar, Bartomeu també va llançar un missatge a favor dels jugadors: “Els jugadors han treballat molt i avui sí que hi han deixat la pell”.

El tècnic blaugrana, per la seva part, també va lloar la reacció del seu equip malgrat no poder capgirar el marcador -“els jugadors s’han buidat”, va dir- i va assumir la responsabilitat de la derrota en un missatge amb cert to punxant a causa de les crítiques a què està exposat: “En aquest club l’entrenador sempre s’equivoca. Assumeixo aquesta responsabilitat, però em sento amb forces per continuar”. Valverde també va fer balanç de la temporada: “Ara tenim una mala sensació, però si fa un temps m’haguessin dit que arribaríem a l’1 de maig classificats per a les semifinals de la Champions, la final de la Copa i amb la Lliga guanyada, ho hauria firmat. És dur perdre a aquestes altures, però prefereixo perdre en unes semifinals o una final que abans”.

Piqué també defensa Valverde

A banda de Bartomeu, Gerard Piqué també va defensar el seu entrenador, malgrat afirmar que és una decisió que no correspon al vestidor. “Ens agradaria que Valverde continués, ha fet una bona feina, però això no depèn de nosaltres. Canvis? No és responsabilitat dels jugadors. La gent ha decidit que aquesta junta sigui la que ha de prendre decisions i és a les seves mans”.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF