Publicitat
Publicitat

BARÇA

"Us vull parlar del Tito perquè recordar-lo és el millor consol": carta oberta de Josep Maria Bartomeu als barcelonistes

El president diu que "el seu record ens farà més humans i millors barcelonistes"

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha enviat una carta oberta a tots els barcelonistes en què els diu: "us vull parlar del Tito perquè recordar-lo és el millor consol que podem tenir i el millor homenatge". 

Bartomeu explica que "el Tito era un home estimat per tothom. Sempre s’ha sentit orgullós de ser de poble, de l’Empordà, com recalcava sovint; un home senzill, discret, que et parlava directe i mirant-te als ulls. No havia d’esforçar-se per fer-se el simpàtic. Potser el Tito era molt més sensible del que demostrava, perquè el que transmetia era una seguretat en si mateix que no deixava indiferent ningú".

La carta continua explicant que "hem après moltes coses gràcies al Tito. La seva humilitat i discreció, valors poc freqüents en el món del futbol actual. La seva autoexigència i el seu perfeccionisme han estat estímuls per a tots els que hem treballat amb ell. Recordo com exigia que la gespa del Camp Nou estigués com una catifa". Segons Bartomeu, "Tito veia com el seu fill Adrià té ara la mateixa il·lusió que ell tenia a la seva edat, quan va entrar al Barça com un adolescent i en va marxar anys després fet un home i una bona persona. Deu ser per això que sempre mirava cap avall i era un gran valedor del futbol de casa. El planter era una de les seves grans preocupacions com a entrenador del Barça. Quan es va fer càrrec del primer equip, el Tito va pronunciar unes paraules que em van semblar una veritat com un temple. “Si accepto el repte es perquè, per a aquesta forma de jugar i d’entendre el joc, estic igual o més preparat que qualsevol entrenador que vingui de fora”. 

Al final, Bartomeu diu que "el Tito ens ha deixat, però segur que el seu record ens farà més humans i millors barcelonistes. Per això, pels seus mèrits corn a entrenador, però, sobretot, pel seu exemple com a persona, formarà part de la nostra història i serà per sempre un referent etern".


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF