DAKAR 2013
Esports 16/01/2013

Barreda segueix demostrant que l'any que ve presentarà batalla

El pilot de Torreblanca Joan Barreda acumula quatre triomfs en aquest Dakar. Ahir va endur-se l'etapa en la categoria de motos per davant del francès Cyril Despres, que ja lidera la general.

Nuria García
2 min
El castellonenc Joan Barreda va aconseguir ahir el seu quart triomf d'etapa en aquest Dakar.

BARCELONA.Joan Barreda sap que des de fa dies no té opcions d'aconseguir el triomf al Dakar, però no deixa de demostrar etapa darrere etapa que si no hagués tingut aquell problema amb la bomba de la benzina hauria estat un dels candidats al triomf. El pilot de Torreblanca va aconseguir ahir, en la desena etapa del ral·li, el seu quart triomf parcial després de completar l'especial entre les localitats argentines de Córdoba i La Rioja en 4 hores, 43 minuts i 14 segons. A més de Barreda, en la categoria de motos qui ahir també tenia motius per estar content era Cyril Despres. El francès va ser segon però va aconseguir situar-se líder de la general. Sense fer gaire soroll i sense destacar en excés durant la primera setmana del Dakar, Despres ha estat sempre entre els capdavanters i ahir ja va arribar al primer lloc de la classificació general. Per la seva banda, el català Jordi Viladoms va patir una avaria mecànica que no va poder arreglar i va haver d'abandonar.

Pel que fa a la categoria dels cotxes, ahir el guanyador de l'etapa va ser l'argentí Orlando Terranova. En segona posició va arribar a La Rioja el català Nani Roma, que està signant un final de Dakar espectacular sense baixar de les posicions de podi cada dia. El de Folgueroles és el quart classificat d'una general que lidera amb comoditat el francès Stéphane Peterhansel. Després que el qatarià Nasser al-Attiyah es veiés obligat a abandonar durant l'etapa de dilluns, Monsieur Dakar es va quedar pràcticament sense rivals i ho té tot de cara per fer-se amb el seu onzè títol, el cinquè sobre quatre rodes.

Avui tornen les dunes

La caravana del Dakar afronta avui l'última etapa completa per terres argentines abans de tornar a entrar a Xile. Els pilots creuaran les dunes blanques de Fiambalá amb una especial de 262 quilòmetres.

stats